Китай намерен предъявить новые обвинения журналисту New York Times

19 Квітня 2006
23834
19 Квітня 2006
15:46

Китай намерен предъявить новые обвинения журналисту New York Times

23834
Китай намерен предъявить новые обвинения журналисту New York Times

Китайские власти возобновили следствие по делу сотрудника New York Times Чжао Яня (Zhao Yan) и могут уже в следующем месяце предъявить ему новые обвинения. Об этом Financial Times сообщил адвокат журналиста.

Чжао Янь был арестован 20 октября 2004 года после того, как New York Times опубликовала статью об отставке бывшего президента Цзянь Цземиня с поста главы Центральной военной комиссии КНР. В декабре прошлого года журналисту было предъявлено обвинения в передаче государственных секретов иностранной державе и мошенничестве.

В середине марта защитник обвиняемого заявил, что китайские власти согласились закрыть дело в отношении журналиста. Тогда мировые СМИ предположили, что репортер может быть освобожден в преддверии визита президента Китая Ху Цзиньтао в США, который начался на этой неделе.

В редакционной статье во вторник New York Times пишет: дело Чжао является доказательством того, что с точки зрения "фундаментальных свобод" Китай по-прежнему находится "в каменном веке".

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23834
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду