Соціалістів запрошують в коаліцію з Партією регіонів

28 Березня 2006
12812
28 Березня 2006
11:36

Соціалістів запрошують в коаліцію з Партією регіонів

12812
Соціалістів запрошують в коаліцію з Партією регіонів

Керівник виборчої кампанії Партії регіонів Євген Кушнарьов допускає майбутню парламентську коаліцію із Соцпартією.

Про це він заявив каналові НТН повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Торкаючись питання формування самої коаліції, він відзначив, що в ідеалі Партія регіонів хотіла мати б у Верховній Раді більш половини мандатів парламенту з партіями, які близькі їй по своїй позиції.

Кушнарьов не виключив з цього списку Соціалістичну партію України, обґрунтовуючи це тим, що соціалісти неодноразово заявляли, що не належать до помаранчевої коаліції.

Він також відзначив, що партія не буде робити трагедію з того, якщо коаліцію сформують помаранчеві сили.

"Якщо хтось думає, що це нас лякає, то відповідь ні. Ми були в опозиції, і нас це не страшить", - сказав Кушнарьов.

У той же час Кушнарьов упевнений, що президент буде зобов'язаний внести на розгляд Верховної Ради кандидатуру на посаду прем'єр-міністра, запропоновану парламентською більшістю, навіть якщо вона не буде влаштовувати його особисто.

"У нього просто немає іншого варіанта, тому що все інше буде означати початок протистояння президента і парламенту", - сказав він.

Кушнарьов відзначив, що йому навіть не хочеться думати які наслідки може мати таке протистояння.

Він підкреслив, що з початку поточного року набрали сили зміни в Конституцію України, і в зв'язку з цим необхідно "грати за новими правилами".

За словами Кушнарьова, президент безумовно, як глава держави повинен і має право впливати на питання щодо кандидатури глави уряду, але "ставити заслін думці коаліції більшості він не має права".

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12812
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду