Іран заблокував перський сайт BBC

25 Січня 2006
18263
25 Січня 2006
14:36

Іран заблокував перський сайт BBC

18263
Іран заблокував перський сайт BBC

Влада Ірану закрила для Інтернет-користувачів своєї країни доступ до сайту британської телерадіокорпорації BBC.

За даними служби BBC News, за останні три дні в Ірані різко зменшилася кількість відвідувань сайта BBCPersіan.com мовою фарси.

Як заявила редактор сайту Сіма Алінеджад, відвідуваність зненацька скоротилася на третину. За її словами, блокування почалося з провінцій і потім поширилося на столицю Тегеран. До вечора вівторка сайт був доступний лише через лічених Інтернет-провайдерів. У той же час доступ до англійського сайту BBC не порушено.

Керівництво BBC виразило стурбованість діями іранської влади. «Блокування сайту позбавило численних іранських користувачів Інтернету доступу до надійного джерела незалежної і безсторонньої інформації», - говориться в заяві керівництва . В уряд Ірану також спрямовано запит від корпорації з вимогою відновити доступ. Відповіді або коментарі з приводу сформованої ситуації від іранської влади поки не надійшли.

Відповідно до статистики BBC, сайт BBCPersіan.com є одним із самих популярних ресурсів корпорації. Щомісяця його відвідує близько 30 мільйонів користувачів, половина яких з Ірану.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18263
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду