detector.media
25.01.2006 14:36
Іран заблокував перський сайт BBC

Влада Ірану закрила для Інтернет-користувачів своєї країни доступ до сайту британської телерадіокорпорації BBC.

За даними служби BBC News, за останні три дні в Ірані різко зменшилася кількість відвідувань сайта BBCPersіan.com мовою фарси.

Як заявила редактор сайту Сіма Алінеджад, відвідуваність зненацька скоротилася на третину. За її словами, блокування почалося з провінцій і потім поширилося на столицю Тегеран. До вечора вівторка сайт був доступний лише через лічених Інтернет-провайдерів. У той же час доступ до англійського сайту BBC не порушено.

Керівництво BBC виразило стурбованість діями іранської влади. «Блокування сайту позбавило численних іранських користувачів Інтернету доступу до надійного джерела незалежної і безсторонньої інформації», - говориться в заяві керівництва . В уряд Ірану також спрямовано запит від корпорації з вимогою відновити доступ. Відповіді або коментарі з приводу сформованої ситуації від іранської влади поки не надійшли.

Відповідно до статистики BBC, сайт BBCPersіan.com є одним із самих популярних ресурсів корпорації. Щомісяця його відвідує близько 30 мільйонів користувачів, половина яких з Ірану.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY