detector.media
09.12.2005 13:56
Інтернет-статті зможуть претендувати на Пулітцирівську премію
Автори і видання, які претендують на Пулитцерівську премію, зможуть представляти на суд журі не тільки ті статті, які були надруковані в друкованих ЗМІ, але і замітки з Інтернету, повідомляє The New York Tіmes.

Уперше нові правила будуть випробувані вже в 2006 році, коли будуть названі кращі журналісти і видання за 2005 рік. Дотепер матеріали з Інтернету враховувалися при визначенні переможця тільки в одній номінації – «За досягнення перед суспільством». В інших 13 категоріях опубліковані в Мережі статті в конкурсі не брали участь.

Зокрема в деяких номінаціях, наприклад «За кращий репортаж новин» або «За кращу фотографію новин», можуть брати участь навіть ті здобувачі, які публікуються винятково в Інтернеті. В інших номінаціях матеріали з Мережі будуть розглядатися на додаток до робіт, які з’явились на папері.

«Це дуже важливе нововведення, - говорить представник премії Сіг Гісслер (Sіg Gіssler). - Воно свідчить про зріст впливу Інтернету на журналістику, утім не можна недооцінювати і значимість традиційних носіїв, які як і раніше впливають на суспільство».

IMI

Читайте також:

Кореспондент New York Times Вальтер Дюранті приховував найбільший злочин людства

Присуждена очередная премия "За свободу прессы"

Анна Политковская удостоится Лейпцигской Медиа-премии

Чи буде в Україні своя «пулітцерівська премія» ?
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY