США оплачують замовні статті в іракських ЗМІ

1 Грудня 2005
678
1 Грудня 2005
12:32

США оплачують замовні статті в іракських ЗМІ

678
США оплачують замовні статті в іракських ЗМІ
Адміністрація Джорджа Буша, а саме міністерство оборони США таємно оплачує замовні статті в ЗМІ Іраку, повідомляє газета «Лос Анджелес таймс».

«У рамках інформаційного наступу в Іраку американські збройні сили таємно платять іракським газетам за публікацію матеріалів, написаних американськими військовослужбовцями як спроби поліпшити імідж США в Іраку», - повідомляє газета, посилаючись на документи, які опинилися в її розпорядженні.

«Документи й інтерв'ю показують, що США оплатили іракським газетам за публікацію десятків таких статей», - повідомляє видання. «Багато статей виглядають в іракській пресі як неупереджені повідомлення новин, написані і передані незалежними журналістами».

«Хоча статті в цілому відповідають фактам, вони подають події лише з однієї сторони й опускають інформацію, яка може негативно відбитися на уряді США або Іраку», - повідомили газеті не названі по імені офіційні особи.

IMI

Читайте також:

Иракские журналисты погибли у себя дома

Reuters обвинило американских военных в нарушении прав журналистов в Ираке

Іракські журналісти ухвалили Хартію, покликану зміцнити незалежність ЗМІ

Україна випередила Росію за рівнем свободи слова
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
678
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду