«Газета по-київськи» готова до судового засідання 13 жовтня у справі проти будівельників

22 Вересня 2005
763
22 Вересня 2005
18:10

«Газета по-київськи» готова до судового засідання 13 жовтня у справі проти будівельників

763
«Газета по-київськи» готова до судового засідання 13 жовтня у справі проти будівельників
13 жовтня 2005 року у Подільському районному суді має відбутися засідання щодо позову ТОВ „Екобуд” до журналістів „Газети по-київськи” – Євгенії Даниленко та Тетяни Вахович. Про це ІМІ повідомила одна з журналісток.

За її словами, уже були перенесені два судові засідання по цій справі через відсутність одного з відповідачів – спочатку Тетяни Вахович, яка була у відпустці, потім - представників «Форуму порятунку Києва».

Як розповіла Євгенія Даниленко, у другому випадку причиною відсутності відповідача, зокрема, стало те, що у позові була допущена помилка і «Форуму порятунку Києва» названий як «Форум спасіння Києва», а такої організації не існує.

Як стверджує журналістка Євгенія Даниленко, вони готові до судового засідання і мають багато доказів і аргументів на свій захист. Зокрема, вона назвала покази свідків, відеозйомки, фотографії потерпілих (які, як стверджують журналісти, постраждали від представників «Екобуду»), а також заяви міліціонерів.

На думку журналістів «Газети по-київськи», вони мають достатньо доказів, щоб виграти цю справу.

Нагадаємо, будівельна компанія ТОВ «Екобуд» 11 червня 2005 року подала судовий позов проти журналістів «Газети по-київськи» Євгенії Даниленко і Тетяни Вахович, в якому зазначалось, що статті вище згаданих авторів про протести мешканців проти забудови на вулиці Чорнобильській „носять образливий характер для керівництва підприємства”, тому компанія вимагає спростування наведених фактів та морального відшкодування у розмірі 5 тисяч гривень.

9 серпня 2005 року було розпочато розгляд цієї справи. Однак через неявку одного із відповідачів перше засідання суду не відбулося.

Шеф-редактор «Газети по-київськи» Сергій Тихий підкреслив, що видання не визнає своєї вини перед цією компанією, кажучи, що «це досить типовий позов по конструкції, який подається проти того чи іншого ЗМІ».

Кореспонденти «Газети по-київськи» неодноразово виїжджали на місце конфлікту та спілкувалися із мешканцями, які там протестували. Відтак заяви «Екобуду» щодо подання неправдивої інформації журналістами видання є беззмістовними – прокоментував позовні вимоги компанії Сергій Тихий.

ІМІ

Читайте також:

Розгляд справи проти журналістів „Газеты по-киевски” перенесено на 13 жовтня

Форум порятунку Києва закликає підтримати "Газету по-київськи"

Перше засідання суду проти „Газети по-київськи” не відбулось через неявку одного з відповідачів

На журналистов “Газеты по-киевски” подали в суд
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
763
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду