Форум порятунку Києва закликає підтримати "Газету по-київськи"

22 Серпня 2005
719
22 Серпня 2005
10:43

Форум порятунку Києва закликає підтримати "Газету по-київськи"

719
Форум порятунку Києва закликає підтримати "Газету по-київськи"
Коментуючи ситуацію, що склалася навколо позову ТОВ „Екобуд” на журналістів „Газеты по-киевски” Євгенії Даниленко та Татьяни Вахович, громадянська кампанія "Форум порятунку Києва" звернулася до столичної громадськості.

Приводимо текст звернення повністю:

"Дорогі cпіввітчизники, кияни!

Помаранчеві події істотно змінили ситуацію в медіа-просторі країни. Однак утиски свободи слова не перетворилися на прикрий спомин. Сьогодні маємо їх нову хвилю. Тією мірою, якою шириться країною рух громадян – членів самоврядних громад за свої права, тією ж мірою посилюється тиск на журналістів, які висвітлюють боротьбу громадян проти незаконних забудов у їхніх містах, проти наступу будівельних компаній на їхній життєвий простір, проти спотворення історичного вигляду та екології міст і містечок.

Однією з перших під цей прес потрапила „Газета по-киевски”. Це улюблене багатьма видання відстоює позицію киян у їх протистоянні будівельному тероризму. І 30 серпня за позовом будівельної компанії „Екобуд”, „ображеної” за правдиве висвітлення її діяльності газетою, має відбутися черговий суд над пресою. Горе-забудовники, що на вулиці Чорнобильській обливали людей бензином і винищили десятки дерев, ще й вимагають стягнути по 5000 гривень „моральної” шкоди з „Газеты по-киевски” та її журналісток – Євгенії Даниленко і Тетяни Вахович.

Неважко здогадатися, що на прикладі розправи над газетою будівельні мафіозі жадають розправи над народним ополченням під назвою Форум порятунку Києва. Їм замало незаконного арешту Віталія Черняховського — тепер взялися за газету. А це сигнал, що завтра можуть взятися за іншу. Якщо ми не продемонструємо сьогодні гідну відсіч знахабнілим корупціонерам, й надалі з’являтимуться нові Гонгадзе, і пам’ятники на їх честь означатимуть лише глумління над свободою слова. Помаранчева революція дала нам не весну, а лише відлигу, лише можливість діяти. І ми повинні використати цей шанс, інакше наш крок назад означатиме крок у безодню, яка поглине свободу слова, свободу духу, свободу совісті.

Кияни, об’єднаймо наші зусилля! Спільно виступимо на захист журналістів з „Газеты по-киевски”! Сьогодні ми маємо шанс забезпечити свободу слова солідарними зусиллями!

Закликаємо небайдужих киян 30 серпня 2005 р. об 11.00 прийти до Подільського районного суду м. Києва (вул. Хорива, 21) і підтримати журналістів з „Газеты по-киевски”."

За інформацією прес-служби Форуму

Читайте також:

Перше засідання суду проти „Газети по-київськи” не відбулось через неявку одного з відповідачів
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
719
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду