Генеральний директор “Таких Справ” відбув семигодинний допит

4 Серпня 2005
867
4 Серпня 2005
17:33

Генеральний директор “Таких Справ” відбув семигодинний допит

867
Генеральний директор “Таких Справ” відбув семигодинний допит
3 серпня 2005 року. Генеральний директор видавничого і поліграфічного центру “Такі справи” Олександр Данилов вчора мав семигодинний допит у податковій міліції Солом’янського району міста Києва у справі ухиляння від сплати податків. На допиті Олександру Данилову ставили ті ж самі запитання, що і три роки тому. Він відмовився підписувати підписку про невиїзд, заставу, не збирається звертатися за поруки до депутатів і не збирається лягати до лікарні. Крім того, він заявив, що не збирається більше емігрувати з України в пошуках статусу політичного біженця, як це робив раніше.

Справу ухиляння від сплати податків було закрито за відсутністю складу злочину після того, як Олександр Данилов повернувся цього року до України з Литви, де він протягом двох років мав статус політичного біженця. Днями справу було відновлено після того, як литовський інвестор “Таких справ” ЗАТ “Tokios Tokelės” відмовився виконати усну вимогу заступника Генерального прокурора України Віктора Швеця про відкликання позову до держави Україна з Міжнародного центру вирішення інвестиційних спорів.

Конфлікт між “Такими справами” і державою почався після того, як 2002 року “Такі справи” надрукували книжку про на той час опозиційного політика Юлію Тимошенко: ДПА України без рішення суду назвала “Такі справи” учасниками протиправних дій і звинуватила у відмиванні брудних грошей на суму понад 196 мільйонів гривень. Пізніше суд визнав ці звинувачення такими, що не відповідають дійсності.

За інформацією прес-служби "Таких Справ"

Читайте також:

Генеральный директор издательского дома "Такі справи" А.Данилов обвиняет Генпрокуратуру в шантаже

На допит викликали гендиректора видавничого дому "Такі справи"

Податкова міліція скасувала допит гендиректора “ТАКИХ СПРАВ”

Олександр Данилов: тиск на "Такі справи" продовжується

Закрито справу проти гендиректора АПЦ "Такі справи" Олександра Данилова

Александр Данилов: «Виновные в политическом преследовании «Таких справ» уволены»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
867
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду