Закрито справу проти гендиректора АПЦ "Такі справи" Олександра Данилова

13 Травня 2005
841
13 Травня 2005
16:15

Закрито справу проти гендиректора АПЦ "Такі справи" Олександра Данилова

841
Закрито справу проти гендиректора АПЦ "Такі справи" Олександра Данилова
13 травня 2005 року. Видавничий і поліграфічний центр “Такі справи” повідомив про закритя кримінальної справи проти генерального директора підприємства Олександра Данилова. Справу було порушено після того, як 2002 року під час кампанії виборів до парламенту “Такі справи” надрукували брошуру про тодішнього опозиційного політика Юлію Тимошенко. ДПА України без рішення суду офіційно назвала видавництво учасником протиправних дій. Нещодавно “Такі справи” отримали листа від Голови ДПА України Олександра Кіреєва, де сказано, що кримінальну справу проти Олександра Данилова закрито за відсутністю складу злочину. Крім того, стало відомо, що винні у політичних переслідуваннях підприємства звільнені з роботи у податкових органах.

“Такі справи” вважають, що це черговий крок нової влади на шляху врегулювання конфлікту і встановлення справедливості. Підприємство висловлює готовність до остаточного врегулювання конфлікту шляхом переговорів і сподівається, що український уряд і надалі залишиться послідовним на цьому шляху.

За позовом литовського інвестора “Таких справ” – ЗАТ “Tokios Tokelės” – до держави України справа розглядається Міжнародним центром вирішення інвестиційних спорів. Збитки підприємства від незаконних дій податківців оцінюються в 64 526 000 доларів США – саме таку суму компенсації названо у позові.

Символічно, що інформацію про закриття кримінальної справи оприлюднено саме 13 травня. Адже 13 травня 2002 року генеральний директор “Таких справ” Олександр Данилов, уникаючи політичного переслідування, таємно виїхав з України. 13 травня 2003 року Олександр Данилов отримав статус біженця з політичних мотивів у Литві. 13 травня 2004 року тодішній голова ДПА України Юрій Кравченко приїздив до Литви з проханням до уряду країни видати Олександра Данилова українській владі, але йому було відмовлено.

03 березня 2005 року Олександр Данилов за сприяння Президента України Віктора Ющенка повернувся до України. Він пов’язує можливість свого повернення з приходом нової демократичної влади. Олександр Данилов заснував “Добродійний фонд політичних біженців з України”, який сприятиме, аби в Україні взагалі зникли підстави для появи політичних біженців.

За інф. прес-служби ВПЦ "Такі справи"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
841
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду