Електронний портал українського уряду візьме участь у міжнародному конкурсі нових інтернет-проектів

19 Липня 2005
1103
19 Липня 2005
15:48

Електронний портал українського уряду візьме участь у міжнародному конкурсі нових інтернет-проектів

1103
Електронний портал українського уряду візьме участь у міжнародному конкурсі нових інтернет-проектів
Електронний портал українського уряду братиме участь у у цьогорічному конкурсі “Світове визнання Інтернет-Контент Проектів” (World Summit Award the world's best e-contents (WSA), передає УНІАН.

Про це повідомлялося сьогодні на прес-конференції в УНІАН, де оголошувалися переможці українського етапу цього всесвітнього конкурсу.

Загалом Україна визначила вісім Інтернет-проектів, які братимуть участь у конкурсі “Світове визнання Інтернет-Контент Проектів”.

Експертна рада, яка відбирала українські проекти для конкурсу, керувалася такими обов'язковими критеріями, як: існування Інтернет-проекту не більше одного року, його якість та доступність, значення проекту для розвитку інформаційного суспільства.

Зокрема, цьогорічними переможцями українського етапу конкурсу стали: www.training.com.ua, - визнано кращим у номінації електронна освіта, а метою проекту є надання повної, об'єктивної та оперативної інформації про ринок освітніх послуг в Україні; www.kmu.gov.ua, - “Електронне урядування”, що надає інформацію про взаємодію органів виконавчої влади між собою та з громадянами; www.city.ua, - інтернет-магазин, що переміг в номінації “Електронна комерція”; www.rks.kr.ua, - “Електронне залучення”, метою сайту є формування універсального інформаційного поля для користувачів кіровоградського Інтернету; www.ArtMan.org.ua - “Електронна культура”, метою якого є систематизувати і полегшувати доступ до інформації в сфері культури, культурної політики та мистецького менеджменту; www.uaua.info - “Електронне медичне забезпечення”, де є вичерпна інформація про дітей різного віку, їхню психологію, виховання; http//ua.samsungmobile.com, - “Електронні розваги”, де описано все про телефони “Самсунг” та їх послуги; www.chornobyl.net, - “Електронна наука”.

Учасники прес-конференції відзначили, що метою цього конкурсу є розширення можливостей доступу до якісних ресурсів в мережі Інтернет.

Загалом цього року до оргкомітету відбіркового українського етапу конкурсу надійшло близько 100 інтернет-проектів.

1 серпня у австрійському місті Зальцбург будуть визначені 40 кращих контент-проектів світу. Цього року учасниками конкурсу є представники 168 країн світу.

Урочисте закриття конкурсу “World Summit Award” та презентація 40 кращих світових Інтернет-Контент проектів відбудеться в листопаді в Тунісі під час проведення II фази Світового саміту з питань інформаційного суспільства.

Довідка УНІАН. Конкурс проходить в рамках проведення Світового саміту ООН з питань інформаційного суспільства. Вперше він був проведений навесні 2003 р., тоді до участі були запрошені провідні організації, інститути та спілки медіа-сфери усіх країн-членів ООН (136 країн).

За умовами конкурсу, від кожної країни обирається експерт для представництва своєї країни у конкурсі. Україну на цьогорічному конкурсі представлятиме президент Фонду “Інформаційне суспільство України” Андрій КОЛОДЮК.

UNIAN

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1103
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду