detector.media
19.07.2005 15:48
Електронний портал українського уряду візьме участь у міжнародному конкурсі нових інтернет-проектів
Електронний портал українського уряду братиме участь у у цьогорічному конкурсі “Світове визнання Інтернет-Контент Проектів” (World Summit Award the world's best e-contents (WSA), передає УНІАН.

Про це повідомлялося сьогодні на прес-конференції в УНІАН, де оголошувалися переможці українського етапу цього всесвітнього конкурсу.

Загалом Україна визначила вісім Інтернет-проектів, які братимуть участь у конкурсі “Світове визнання Інтернет-Контент Проектів”.

Експертна рада, яка відбирала українські проекти для конкурсу, керувалася такими обов'язковими критеріями, як: існування Інтернет-проекту не більше одного року, його якість та доступність, значення проекту для розвитку інформаційного суспільства.

Зокрема, цьогорічними переможцями українського етапу конкурсу стали: www.training.com.ua, - визнано кращим у номінації електронна освіта, а метою проекту є надання повної, об'єктивної та оперативної інформації про ринок освітніх послуг в Україні; www.kmu.gov.ua, - “Електронне урядування”, що надає інформацію про взаємодію органів виконавчої влади між собою та з громадянами; www.city.ua, - інтернет-магазин, що переміг в номінації “Електронна комерція”; www.rks.kr.ua, - “Електронне залучення”, метою сайту є формування універсального інформаційного поля для користувачів кіровоградського Інтернету; www.ArtMan.org.ua - “Електронна культура”, метою якого є систематизувати і полегшувати доступ до інформації в сфері культури, культурної політики та мистецького менеджменту; www.uaua.info - “Електронне медичне забезпечення”, де є вичерпна інформація про дітей різного віку, їхню психологію, виховання; http//ua.samsungmobile.com, - “Електронні розваги”, де описано все про телефони “Самсунг” та їх послуги; www.chornobyl.net, - “Електронна наука”.

Учасники прес-конференції відзначили, що метою цього конкурсу є розширення можливостей доступу до якісних ресурсів в мережі Інтернет.

Загалом цього року до оргкомітету відбіркового українського етапу конкурсу надійшло близько 100 інтернет-проектів.

1 серпня у австрійському місті Зальцбург будуть визначені 40 кращих контент-проектів світу. Цього року учасниками конкурсу є представники 168 країн світу.

Урочисте закриття конкурсу “World Summit Award” та презентація 40 кращих світових Інтернет-Контент проектів відбудеться в листопаді в Тунісі під час проведення II фази Світового саміту з питань інформаційного суспільства.

Довідка УНІАН. Конкурс проходить в рамках проведення Світового саміту ООН з питань інформаційного суспільства. Вперше він був проведений навесні 2003 р., тоді до участі були запрошені провідні організації, інститути та спілки медіа-сфери усіх країн-членів ООН (136 країн).

За умовами конкурсу, від кожної країни обирається експерт для представництва своєї країни у конкурсі. Україну на цьогорічному конкурсі представлятиме президент Фонду “Інформаційне суспільство України” Андрій КОЛОДЮК.

UNIAN

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY