Freedom House констатує зміцнення демократії в Україні

16 Червня 2005
941
16 Червня 2005
11:40

Freedom House констатує зміцнення демократії в Україні

941
Freedom House констатує зміцнення демократії в Україні
Американська громадська організація Freedom House констатує зміцнення демократії в Україні, повідомляють Українські Новини. Про це сказано у звіті організації "Нації в перехідний період-2005.

Оцінка за різними категоріями проводиться за семибальною шкалою, де 1 відповідає найвищому рівню демократії, а 7 найнижчому.

За загальним рівнем демократії Україна одержала 4,50 бала порівняно з 4,88 у звіті-2004. Це, за оцінками організації, найвищий рівень демократії для України з 1999 року.

За демократичність виборчого процесу Україна одержала 3,50 бала порівняно з 4,25 у звіті за минулий рік.

За шкалою "громадянське суспільство" країна оцінена в 3,00 бали порівняно з 3,75 минулого року.

Незалежність ЗМІ оцінена в 4,75 бала порівняно з 5,50 у минулому звіті.

Демократичність управління підвищилася на загальнодержавному рівні (5,00 порівняно з 5,25 минулого року), і не змінилася на місцевому рівні (5,25).

Рівень незалежності судів підвищився до оцінки 4,25 порівняно з 4,75 у минулому звіті організації.

І лише рівень корупції залишився на попередньому рівні - 5,75.

Freedom House зазначає, що Україна показала найзначніший прогрес із всіх країн, охоплених дослідженням.

"Тенденція національного розвитку України докорінно змінилася наприкінці 2004 року, коли люди проголосували за демократичні зміни, а після масових фальсифікацій у другому турі голосування ефективно захистили свій вибір шляхом мирних демонстрацій...", - сказано у звіті.

Відповідно до звіту Freedom House у Росії, як і торік, відзначене найбільше погіршення ситуації з демократією (5,61 порівняно з 5,25 у минулому звіті).

Звіт охоплює період з 1 січня по 31 грудня 2004 року.

"Нації в перехідний період - щорічне порівняльне багатобічне дослідження, присвячене колишнім "комуністичним" країнам. Цього року він охоплює 29 країн.

Freedom House - неурядова організація, що здійснює програми на підтримку демократії, свободи слова, ринкової економіки, дотримання прав людини. Штаб-квартира організації розташована у Вашингтоні.

Українські новини
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
941
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду