Знімальна група у затримана в Узбекистані по дорозі в Андижан оновлено

18 Травня 2005
768
18 Травня 2005
14:00

Знімальна група у затримана в Узбекистані по дорозі в Андижан оновлено

768
Знімальна група у затримана в Узбекистані по дорозі в Андижан оновлено
Як повідомляє сайт 5 каналу знімальна група цього каналу в середу була затримана в Узбекистані, коли журналісти прямували до Андижану, де в результаті сутичок демонстрантів з військами та міліцією загинуло декілька сотень людей.

Як повідомив спеціальний кореспондент 5-го каналу Святослав Цеголко, їх затримали на митниці в аеропорту Ташкента - через відсутність акредитаційних документів на зйомку в місті Андижані. Дозвіл на зйомку влада Узбекистану надає лише деяким телекомпаніям за наявності доручення. На оформлення таких документів потрібно 2 доби.

З допомогою посольства України в Узбекистані знімальній групі 5-го каналу таки вдалося залишити межі аеропорту і забрати вилучену відеоапаратуру. Наразі колеги намагаються дістатися Андижана. Сполучення з цим містом дуже ускладнене.

Святослав Цеголко, спеціальний кореспондент 5 каналу з Узбекистану:

- Знімальна група 5 каналу пробула в аеропорті м.Ташкента близько 6 годин. Аргументація митної служби проста. Вчора на прес-конференції Іслам Карімов заборонив пускати знімальні групи іноземних держав до Узбекистану без акредитації Міністерства закордонних справ, при цьому митники повідомили знімальну групу 5 каналу про те, що ми можемо спокійно виходити до міста, але телеапаратуру доведеться залишити у них, допоки ми не отримаємо акредитацію. Акредитаційні папери видаються за 2 доби і теж вібірково для деяких телекомпаній, в залежності від того, хто може поклопотатися за ці телекомпанії.

Зараз ми вже перебуваємо не в аеропорті, оскільки нам допомогло посольство України в Узбекистані. Воно не надало акредитаційних документів, однак надало митній службі Узбекистану листа, що знімальна група 5 каналу обовя'зково вивезе свою знімальну апаратуру з Узбекистану до України за кілька днів. Саме це і стало вирішальним моментом, після чого вони дозволили покинути мені аеропорт.

Рух на Ферганську долину республіки Узбекистан є доволі важким, єдиний поїзд в ту місцевість наразі вже їздить. На літак, яким ми власне мали летіти, ми спізнилися через затримання. Є два шляхи дістатися у місто: по дрозі через блок-пости, або вже вранці літаком.

5 канал

Читайте також:

В Узбекистане продолжаются притеснения сотрудников СМИ

В Андижан пустили дипломатов и журналистов
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
768
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду