detector.media
18.05.2005 14:00
Знімальна група у затримана в Узбекистані по дорозі в Андижан оновлено
Як повідомляє сайт 5 каналу знімальна група цього каналу в середу була затримана в Узбекистані, коли журналісти прямували до Андижану, де в результаті сутичок демонстрантів з військами та міліцією загинуло декілька сотень людей.

Як повідомив спеціальний кореспондент 5-го каналу Святослав Цеголко, їх затримали на митниці в аеропорту Ташкента - через відсутність акредитаційних документів на зйомку в місті Андижані. Дозвіл на зйомку влада Узбекистану надає лише деяким телекомпаніям за наявності доручення. На оформлення таких документів потрібно 2 доби.

З допомогою посольства України в Узбекистані знімальній групі 5-го каналу таки вдалося залишити межі аеропорту і забрати вилучену відеоапаратуру. Наразі колеги намагаються дістатися Андижана. Сполучення з цим містом дуже ускладнене.

Святослав Цеголко, спеціальний кореспондент 5 каналу з Узбекистану:

- Знімальна група 5 каналу пробула в аеропорті м.Ташкента близько 6 годин. Аргументація митної служби проста. Вчора на прес-конференції Іслам Карімов заборонив пускати знімальні групи іноземних держав до Узбекистану без акредитації Міністерства закордонних справ, при цьому митники повідомили знімальну групу 5 каналу про те, що ми можемо спокійно виходити до міста, але телеапаратуру доведеться залишити у них, допоки ми не отримаємо акредитацію. Акредитаційні папери видаються за 2 доби і теж вібірково для деяких телекомпаній, в залежності від того, хто може поклопотатися за ці телекомпанії.

Зараз ми вже перебуваємо не в аеропорті, оскільки нам допомогло посольство України в Узбекистані. Воно не надало акредитаційних документів, однак надало митній службі Узбекистану листа, що знімальна група 5 каналу обовя'зково вивезе свою знімальну апаратуру з Узбекистану до України за кілька днів. Саме це і стало вирішальним моментом, після чого вони дозволили покинути мені аеропорт.

Рух на Ферганську долину республіки Узбекистан є доволі важким, єдиний поїзд в ту місцевість наразі вже їздить. На літак, яким ми власне мали летіти, ми спізнилися через затримання. Є два шляхи дістатися у місто: по дрозі через блок-пости, або вже вранці літаком.

5 канал

Читайте також:

В Узбекистане продолжаются притеснения сотрудников СМИ

В Андижан пустили дипломатов и журналистов
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY