detector.media
22.04.2005 14:16
Міська влада Львова змушує газету "Ратуша" надрукувати замовний матеріал
Редактора і творчий колектив газети Львівської міської ради «Ратуша» намагаються змусити надрукувати замовний матеріал. Про це Західній інформаційній корпорації повідомив в.о. головного редактора газети "Ратуша" Микола Савельєв.

"Протягом останніх двох тижнів мене і творчий колектив Львівської міської газети "Ратуша" намагаються примусити надрукувати величезний за обсягом матеріал (займає більше, ніж п’ять шпальт) двох (можливо одного) авторів. Поки що під всілякими можливими і вигаданими приводами я відмовляюся його друкувати. Коли ми побачили, що ситуація дійшла краю, ми написали лист-звернення і розіслали його у відповідні інстанції, які, на мою думку, формують політику Львівської міської ради і міськвиконкому. Зараз ми очікуємо реакції цих людей".

Як повідомляє "Ратуша" конфліктна ситуація виникла після того, як від прес-служби Львівської міської ради в електронному варіанті надійшли матеріали. Їх було запропоновано розмістити на шпальтах видання. Оскільки матеріал підписано псевдонімом, а він є анонімним, редакція й звернулась до відповідних служб міської ради і міськвиконкому дати роз’яснення.

Закрема в журналісти запитують чи "запропонований для публікації матеріал зачіпає актуальні теми життя міської громади", чи "затверджував його зміст виконком міської ради", чи "був він підготовлений прес-службою Львівської міської ради". В листі також акцентуэться увага на "низьці неточностей, грубих перекручень фактів чи їх інтерпретація, оприлюдненні фактив документально непідтверджених зловмисних дій, прямі звинувачення конкретних політиків, посадових осіб, людей бізнесу у службових зловживаннях і скоєнні кримінальних злочинів". Тому редакція газети "Ратуша" просила у письмовій формі повідомити прізвище автора (чи групи авторів), щоб узгодити з ними робочі питання і мати власний юридичний захист на випадок судових позовів.

За інф. газети "Ратуша" та Західної інформаційної корпорації

Читайте також:

Мер Львова не здається в конфлікті з муніципальною газетою "Ратуша" і відкидає звинувачення в цензурі
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY