Марчук підтримав народ і сказав, що йому сумно дивитися на фінал Кучми

26 Листопада 2004
609
26 Листопада 2004
10:08

Марчук підтримав народ і сказав, що йому сумно дивитися на фінал Кучми

609
Марчук підтримав народ і сказав, що йому сумно дивитися на фінал Кучми
Екс-міністр оборони і екс-глава СБУ Євген Марчук виступив із телезверненням, де закликав силовиків „поважати конституційне право народу на протест”.

Звернення Марчука було показано по „5 каналу”,-повідомляє "УП".

„Виконуючи будь-яке завдання, ви маєте пам’ятати – ви маєте справу з людьми. Силовики добре знають – без зброї можна застосувати силу, що викличе паніку серед людей”, - сказав Марчук.

Марчук закликав офіцерів СБУ „не виконувати накази, які не відповідають Конституції”.

Спецпідрозділи Марчук закликав „не виконувати завдання у цивільному, серед мітингуючих”.

Марчук сказав, що події під час виборів нанесли шкоду репутації влади. Він закликав сторони до переговорів, „але не з позиції переможця і переможеного, а рівноправних сторін”.

З іншого боку, Марчук наголосив на потребі дисципліни в лавах учасників масових акцій і застеріг їх проти будь-яких спроб штурму органів влади - Кабміну, парламенту, адміністрації президента, Конституційного Суду.

За словами Марчука, такі дії дадуть владі можливість застосувати силу, бо закон передбачає охорону урядових об'єктів із застосуванням зброї.

В окремому зверненні до російських сил, які базуються в Севастополі, і до міністра оборони Росії Марчук закликав Сергея Іванова дати наказ російським силам до завершення кризи в Україні залишатися в місцях дислокації.

Марчук також звернувся до Кучми. „Ви добре знаєте реальний стан справ і причини, які призвели до цього. Сумно дивитися, як ви завершуєте своє президентство”.

Марчук сказав Кучмі: „Від вас залежить дуже багато”.

„Вихід із ситуації – не залякування. Ситуація набула такого протичтояння, що ризик стає все більшим і більшим. Ви як президент маєте взяти ініціативу. Ви несете головну відповідальність за стабільність і вирішення мирним шляхом надзвичайно конфліктної ситуації”.

„Весь народ знає, що були масштабні фальсифікації”, - додав Марчук.

Марчук виступав, одягнутий у синьо-жовтий спортивний костюм із тризубом і олімпійськими кільцями.

Раніше у інтерв’ю німецькій газеті „Вельт” Марчук сказав, що у нинішньому протистоянні переможе опозиція.

"УП"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
609
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду