detector.media
26.11.2004 10:08
Марчук підтримав народ і сказав, що йому сумно дивитися на фінал Кучми
Екс-міністр оборони і екс-глава СБУ Євген Марчук виступив із телезверненням, де закликав силовиків „поважати конституційне право народу на протест”.

Звернення Марчука було показано по „5 каналу”,-повідомляє "УП".

„Виконуючи будь-яке завдання, ви маєте пам’ятати – ви маєте справу з людьми. Силовики добре знають – без зброї можна застосувати силу, що викличе паніку серед людей”, - сказав Марчук.

Марчук закликав офіцерів СБУ „не виконувати накази, які не відповідають Конституції”.

Спецпідрозділи Марчук закликав „не виконувати завдання у цивільному, серед мітингуючих”.

Марчук сказав, що події під час виборів нанесли шкоду репутації влади. Він закликав сторони до переговорів, „але не з позиції переможця і переможеного, а рівноправних сторін”.

З іншого боку, Марчук наголосив на потребі дисципліни в лавах учасників масових акцій і застеріг їх проти будь-яких спроб штурму органів влади - Кабміну, парламенту, адміністрації президента, Конституційного Суду.

За словами Марчука, такі дії дадуть владі можливість застосувати силу, бо закон передбачає охорону урядових об'єктів із застосуванням зброї.

В окремому зверненні до російських сил, які базуються в Севастополі, і до міністра оборони Росії Марчук закликав Сергея Іванова дати наказ російським силам до завершення кризи в Україні залишатися в місцях дислокації.

Марчук також звернувся до Кучми. „Ви добре знаєте реальний стан справ і причини, які призвели до цього. Сумно дивитися, як ви завершуєте своє президентство”.

Марчук сказав Кучмі: „Від вас залежить дуже багато”.

„Вихід із ситуації – не залякування. Ситуація набула такого протичтояння, що ризик стає все більшим і більшим. Ви як президент маєте взяти ініціативу. Ви несете головну відповідальність за стабільність і вирішення мирним шляхом надзвичайно конфліктної ситуації”.

„Весь народ знає, що були масштабні фальсифікації”, - додав Марчук.

Марчук виступав, одягнутий у синьо-жовтий спортивний костюм із тризубом і олімпійськими кільцями.

Раніше у інтерв’ю німецькій газеті „Вельт” Марчук сказав, що у нинішньому протистоянні переможе опозиція.

"УП"
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY