Yakaboo і DoLadu: Разом для відновлення ментального здоров’я захисників України

Yakaboo і DoLadu: Разом для відновлення ментального здоров’я захисників України

24 Травня 2023
1269
24 Травня 2023
09:31

Yakaboo і DoLadu: Разом для відновлення ментального здоров’я захисників України

1269
Національна книжкова платформа Yakaboo об’єднується з ГО DoLadu, щоб наповнювати бібліотеки для військових.
Yakaboo і DoLadu: Разом для відновлення ментального здоров’я захисників України
Yakaboo і DoLadu: Разом для відновлення ментального здоров’я захисників України

Спільно з ГО DoLadu, відомого своєю роботою в галузі психологічної реабілітації військових, компанія Yakaboo створює бібліотеки, спрямовані на поліпшення ментального стану військових під час їхнього лікування у шпиталях.

Оскільки читання є потужним інструментом для зцілення та відновлення, стимулює розвиток ментального здоров’я та позитивно впливає на емоційний стан, психологи DoLadu розробили спеціальну добірку книжок, які допомагають у реабілітації військових. Зі свого боку, компанія Yakaboo надала свою підтримку та передала необхідну літературу до центру DoLadu на базі Київського міського клінічного госпіталю ветеранів війни.

Співзасновник Yakaboo Юрій Кривошея зазначає: «Хоча перед нами ще довгий шлях, кожен успішний крок на цій дорозі є результатом значної командної роботи. Нам необхідно продовжувати допомагати один одному в досягненні нашої спільної мети, і для нас є честю бути частиною такого важливого проєкту. Я переконаний, що книга може бути дієвим інструментом не тільки для відновлення ментального здоров’я, а й серйозним активом для саморозвитку. Читання може наближати нас до здійснення мрій, і кроки до їх реалізації стають більш осмисленими та фундаментальними».

Керівниця ГО DoLadu Христина Курганська додає: «Читання стимулює розумову діяльність людини, покращує пам'ять і підвищує творчий потенціал, що разом з кваліфікованою психологічною терапією сприяє відновленню та зміцненою ментального здоров’я людини. Дякуємо нашим партнерам Yakaboo за можливість об’єднати зусилля заради єдиної мети!»

Yakaboo — українська національна книжкова платформа, послугами та продуктами якої користуються більш ніж 3,5 млн клієнтів по всьому світу.

Компанія співпрацює з найбільшою кількістю видавництв (партнерами є понад 500 українських і закордонних компаній) та пропонує понад 200 тисяч книг 71 мовою у паперовому, електронному та аудіо форматах.

ГО DoLadu — DoLadu – проєкт із психологічної реабілітації, команда якого створює центри ментального здоров’я на базі медичних закладів України. Проєкт працює у рамках Національної програми психологічного здоров’я українців за підтримки першої леді Олени Зеленської. 

У 2023 команда DoLadu почала працювати над реабілітацією військових на базі Київського міського клінічного госпіталя ветеранів війни. Психологи проводять комплексну діагностику (первинний скринінг), подальший 14-денний курс стабілізації та реабілітації, а також фінальний скринінг задля оцінки результату лікування. За 4 місяці роботи проєкту фахівці  протестували 211 пацієнтів. За результатами курсу терапії у 78% пацієнтів покращився психоемоційний стан.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1269
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду