detector.media
24.05.2023 09:31
Yakaboo і DoLadu: Разом для відновлення ментального здоров’я захисників України
Yakaboo і DoLadu: Разом для відновлення ментального здоров’я захисників України
Національна книжкова платформа Yakaboo об’єднується з ГО DoLadu, щоб наповнювати бібліотеки для військових.

Спільно з ГО DoLadu, відомого своєю роботою в галузі психологічної реабілітації військових, компанія Yakaboo створює бібліотеки, спрямовані на поліпшення ментального стану військових під час їхнього лікування у шпиталях.

Оскільки читання є потужним інструментом для зцілення та відновлення, стимулює розвиток ментального здоров’я та позитивно впливає на емоційний стан, психологи DoLadu розробили спеціальну добірку книжок, які допомагають у реабілітації військових. Зі свого боку, компанія Yakaboo надала свою підтримку та передала необхідну літературу до центру DoLadu на базі Київського міського клінічного госпіталю ветеранів війни.

Співзасновник Yakaboo Юрій Кривошея зазначає: «Хоча перед нами ще довгий шлях, кожен успішний крок на цій дорозі є результатом значної командної роботи. Нам необхідно продовжувати допомагати один одному в досягненні нашої спільної мети, і для нас є честю бути частиною такого важливого проєкту. Я переконаний, що книга може бути дієвим інструментом не тільки для відновлення ментального здоров’я, а й серйозним активом для саморозвитку. Читання може наближати нас до здійснення мрій, і кроки до їх реалізації стають більш осмисленими та фундаментальними».

Керівниця ГО DoLadu Христина Курганська додає: «Читання стимулює розумову діяльність людини, покращує пам'ять і підвищує творчий потенціал, що разом з кваліфікованою психологічною терапією сприяє відновленню та зміцненою ментального здоров’я людини. Дякуємо нашим партнерам Yakaboo за можливість об’єднати зусилля заради єдиної мети!»

Yakaboo — українська національна книжкова платформа, послугами та продуктами якої користуються більш ніж 3,5 млн клієнтів по всьому світу.

Компанія співпрацює з найбільшою кількістю видавництв (партнерами є понад 500 українських і закордонних компаній) та пропонує понад 200 тисяч книг 71 мовою у паперовому, електронному та аудіо форматах.

ГО DoLadu — DoLadu – проєкт із психологічної реабілітації, команда якого створює центри ментального здоров’я на базі медичних закладів України. Проєкт працює у рамках Національної програми психологічного здоров’я українців за підтримки першої леді Олени Зеленської. 

У 2023 команда DoLadu почала працювати над реабілітацією військових на базі Київського міського клінічного госпіталя ветеранів війни. Психологи проводять комплексну діагностику (первинний скринінг), подальший 14-денний курс стабілізації та реабілітації, а також фінальний скринінг задля оцінки результату лікування. За 4 місяці роботи проєкту фахівці  протестували 211 пацієнтів. За результатами курсу терапії у 78% пацієнтів покращився психоемоційний стан.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY