До 7 червня – прийом заявок на гранти для ЗМІ на матеріали «Українська мова для національних громад: вивчати, щоб досягати вершин»

25 Травня 2021
4559
25 Травня 2021
14:41

До 7 червня – прийом заявок на гранти для ЗМІ на матеріали «Українська мова для національних громад: вивчати, щоб досягати вершин»

4559
Сума мінігранту — до 3 000 гривень.
До 7 червня – прийом заявок на гранти для ЗМІ на матеріали «Українська мова для національних громад: вивчати, щоб досягати вершин»

Громадська організація «Інтерньюз-Україна» та проєкт «Навчаємось разом», за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії, за підтримки Міністерства освіти і науки України оголосили конкурс заявок на гранти для регіональних засобів масової інформації Закарпатського та Чернівецького регіону на підготовку журналістських робіт про те, що знання української мови відкриває багато можливостей – «Українська мова для національних громад: вивчати, щоб досягати вершин».

Мета грантового матеріалу:

  • пояснити, чому українська в Україні є мовою можливостей для національних спільнот;
  • надихнути та змотивувати національні спільноти вивчати українську мову задля власного успішного майбутнього в Україні.

Грантовий проєкт покликаний зміцнити позитивний імідж української мови та її значення в житті національних громад Чернівецької та Закарпатської областей. Сума мінігранту — до 3 000 гривень.

У рамках грантового проєкту журналісти повинні створити матеріали про вивчення української мови на одну з тем:

  • українська мова для національних громад: вивчати, щоб досягати вершин;
  • успішні історії вивчення та/або використання української мови відомими особами із Закарпаття та/або Буковини;
  • українська — мова широкого розмаїття вибору і можливостей, які пропонує Україна;
  • різні інструменти та методи вивчення української як державної (за методикою вивчення другої мови) для національних спільнот;
  • успішні практики вивчення української як державної (за методикою вивчення другої мови) національними громадами.

У конкурсі грантів можуть брати участь представники/ці всіх типів медіа (друковані, онлайн, ТБ, радіо), незалежні журналісти/ки, а також блогери/ки Закарпатської та Чернівецької областей. Незалежні журналісти/ки мають підтвердити домовленість із медіамайданчиком про подальше розміщення матеріалу.

Умовою отримання грантової підтримки є гарантія розміщення вироблених матеріалів в ефірі / на шпальтах / на сайті відповідної медіаорганізації / у блозі. Перевагою буде використання мультимедійних інструментів: фото, відео, інфографіки або створення лонгрідів. Відбір учасників, які запропонують найкращі ідеї, здійснюватиме Конкурсна комісія (незалежні експерти).

Для участі в грантовому конкурсі необхідно:

  1. Обрати тему для матеріалу.
  2. Подати заявку з описом концепції майбутнього журналістського матеріалу, заповнивши анкету. У заявці можна запропонувати не більше трьох концепцій матеріалів.
  3. Створити матеріал за тематиками Конкурсу угорською або румунською та оприлюднити його.

Реєстрація: прийом заявок до 16:00 7 червня 2021 року за посиланням. Після збору всіх заявок Грантова комісія обере найвдаліші пропозиції. Результати оголосять11 червня 2021 року на сайті. Усі учасники отримають лист з результатами на електронну пошту, зазначену в анкеті.

Додаткову інформацію ви можете отримати в координаторки проєкту Олесі Савенко (osavenko@internews.ua, 093 701 36 23).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4559
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду