detector.media
25.05.2021 14:41
До 7 червня – прийом заявок на гранти для ЗМІ на матеріали «Українська мова для національних громад: вивчати, щоб досягати вершин»
Сума мінігранту — до 3 000 гривень.

Громадська організація «Інтерньюз-Україна» та проєкт «Навчаємось разом», за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії, за підтримки Міністерства освіти і науки України оголосили конкурс заявок на гранти для регіональних засобів масової інформації Закарпатського та Чернівецького регіону на підготовку журналістських робіт про те, що знання української мови відкриває багато можливостей – «Українська мова для національних громад: вивчати, щоб досягати вершин».

Мета грантового матеріалу:

Грантовий проєкт покликаний зміцнити позитивний імідж української мови та її значення в житті національних громад Чернівецької та Закарпатської областей. Сума мінігранту — до 3 000 гривень.

У рамках грантового проєкту журналісти повинні створити матеріали про вивчення української мови на одну з тем:

У конкурсі грантів можуть брати участь представники/ці всіх типів медіа (друковані, онлайн, ТБ, радіо), незалежні журналісти/ки, а також блогери/ки Закарпатської та Чернівецької областей. Незалежні журналісти/ки мають підтвердити домовленість із медіамайданчиком про подальше розміщення матеріалу.

Умовою отримання грантової підтримки є гарантія розміщення вироблених матеріалів в ефірі / на шпальтах / на сайті відповідної медіаорганізації / у блозі. Перевагою буде використання мультимедійних інструментів: фото, відео, інфографіки або створення лонгрідів. Відбір учасників, які запропонують найкращі ідеї, здійснюватиме Конкурсна комісія (незалежні експерти).

Для участі в грантовому конкурсі необхідно:

  1. Обрати тему для матеріалу.
  2. Подати заявку з описом концепції майбутнього журналістського матеріалу, заповнивши анкету. У заявці можна запропонувати не більше трьох концепцій матеріалів.
  3. Створити матеріал за тематиками Конкурсу угорською або румунською та оприлюднити його.

Реєстрація: прийом заявок до 16:00 7 червня 2021 року за посиланням. Після збору всіх заявок Грантова комісія обере найвдаліші пропозиції. Результати оголосять11 червня 2021 року на сайті. Усі учасники отримають лист з результатами на електронну пошту, зазначену в анкеті.

Додаткову інформацію ви можете отримати в координаторки проєкту Олесі Савенко (osavenko@internews.ua, 093 701 36 23).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY