Вдова Александрова скептично ставиться до інформації, оголошеної Віктором ШокінимІМІ

26 Вересня 2003
843
26 Вересня 2003
14:39

Вдова Александрова скептично ставиться до інформації, оголошеної Віктором ШокінимІМІ

843
Вдова Александрова скептично ставиться до інформації, оголошеної Віктором ШокінимІМІ
Дружина вбитого журналіста Ігоря Александрова Людмила скептично ставиться до інформації, оголошеної сьогодні заступником Генерального прокурора Віктором Шокіним на прес-конференції.

Вдова Александрова відзначає, що прізвища, названі на прес-конференції, дуже добре знайомі в Донецькому регіоні.

“Але якщо ще не відбувся суд, як ми можемо називати хто дійсно був замовником, організатором чи виконавцем убивства? Я дуже скептично ставлюсь до сказаного на прес-конференції. Підтвердити або заперечити винність названих людей зможе лише суд. Хоча, звичайно, я маю свою точку зору. Це вбивство має бути розслідуване, має бути якийсь результат. Але те, що відбувалось два роки тому, коли було засуджено, а потім виправдано людину, дуже насторожує і змушує не квапитись з висновками”, - сказала Людмила Александрова кореспонденту ІМІ.

Нагадаємо, що Віктор Шокін сьогодні на прес конференції повідомив, що павоохоронні органи арештували замовників і безпосередніх виконавців вбивства директора Слов’янської телерадіокомпанії «Тори» Ігоря Александрова. Замовник вбивства – Олександр Рибак, організатор – його молодший брат Дмитро Рибак і виконавець Турсунов й Опінко – належали до злочинного угрупування «17 квадрат».

Виконавець убивства отримав 4 000 доларів, - стверджує В.Шокін. День вбивства, за його словами, був обраний не випадково: Олександр Рибак відзначав день народження.

Заступник начальника головного управління по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю СБУ Володимир Тимошенко заявив, що Александрова вбили за його журналістську діяльність. Він повідомив також, що слідство триває, правоохоронці шукають інших учасників злочину.

Александров помер 7 липня 2001 року в лікарні після того, як невідомі 3 липня тяжко побили його бейсбольними бітами біля входу в будівлю телекомпанії.

З важкою черепно-мозковою травмою журналіста було доставлено в лікарню, де його прооперували. Журналіст знаходився в глибокій комі.

Ігоря Александрова поховали 9 липня 2001 року в Слав’янську.

ІМІ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
843
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду