Прем'єр міністр Данії вибачається за карикатури

3 Лютого 2006
7726
3 Лютого 2006
11:19

Прем'єр міністр Данії вибачається за карикатури

7726
Прем'єр міністр Данії вибачається за карикатури

Прем'єр міністр Данії Андерс Фогг Расмусен виступив на арабському телебаченні, аби послабити напруженість навколо карикатур пророка Магомета, опублікованих в кількох європейських газетах.
Пан Расмусен вибачився за заподіяну образу, але він наполіг на тому, що його уряд не відповідає за ті матеріали, які з'явились у пресі.

Одна з каритур, яку вперше було надруковано минулого року у Данії, зображує пророка з вибухівкою на голові.

Тим часом Європейський комісар з торгівлі Пітер Мендельсон обвинуватив європейські газети, що передрукувавши карикатури, вони лише "додали масла у вогонь".

Напередодні Президент Єгипту Хосні Мубарак і уряд Індонезії заявили, що свобода слова не повинна слугувати приводом для образи віри.

В одній з акцій протесту, які охопили арабський світ, група озброєних палестинців на якийсь час оточила представництво Європейського Союзу у смузі Ґаза, вимагаючи вибачення від європейських урядів та газет, які передрукували карикатури.

Низка європейських часописів передрукували каритури в підтримку данських колег, аргументуючи такий крок свободою слова у демократичному суспільстві.

У середу одна з газет у Йорданії також передрукувала каритури і закликала мусульман усього світу до розсудливості. Головних редакторів йорданської та французької Франс Суар газет звільнили з роботи за їхній передрук.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7726
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду