Американський комітет з НАТО скритикував ситуацію зі свободою слова та корупцією в Україні

10 Грудня 2002
608
10 Грудня 2002
12:49

Американський комітет з НАТО скритикував ситуацію зі свободою слова та корупцією в Україні

608
Американський комітет з НАТО скритикував ситуацію зі свободою слова та корупцією в Україні
Президент американського комітету з НАТО Брюс Джексон закликав українське керівництво докласти зусиль, щоби виправдати сподівання мільйонів українців, які прагнуть долучитися до євроінтеграційних процесів.

Перебуваючи в Україні, Брюс Джексон в той же час скритикував ситуацію зі свободою слова, поширенням корупції та звинуваченнями у причетності до продажу зброї Іраку.

Зокрема, він сказав: "Погіршилося ставлення до ЗМІ і з'явилося більше повідомлень про цензуру. Це не відповідає ні критеріям Гельсінкі, ані правозахисним стандартам. Тобто ми говоримо не про європейську демократію, а про певну форму автократизму. Нині Україна перебуває далі від Європи, аніж 23 травня, коли було оголошено про поступ до НАТО".

Детальніше коментуючи питання вступу України до НАТО, Брюс Джексон сказав: "Після заяв 23 травня ми сподівалися перейти до інтенсивнішого діалогу між Україною і НАТО. Мова могла йти навіть про план дій щодо вступу до НАТО. Ми мали намір обговорити з чільними представниками Євросоюзу питання щодо можливості руху до асоційованого членства в ЄС і про паралельні кроки з НАТО в цьому процесі.

Проте ми втратили всі ці ініціативи і хочемо виправити становище. Але ми не спостерігаємо політичного плюралізму, на який сподівалися. Ми не побачили відмови від політичної корупції".

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
608
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду