detector.media
10.12.2002 12:49
Американський комітет з НАТО скритикував ситуацію зі свободою слова та корупцією в Україні
Президент американського комітету з НАТО Брюс Джексон закликав українське керівництво докласти зусиль, щоби виправдати сподівання мільйонів українців, які прагнуть долучитися до євроінтеграційних процесів.

Перебуваючи в Україні, Брюс Джексон в той же час скритикував ситуацію зі свободою слова, поширенням корупції та звинуваченнями у причетності до продажу зброї Іраку.

Зокрема, він сказав: "Погіршилося ставлення до ЗМІ і з'явилося більше повідомлень про цензуру. Це не відповідає ні критеріям Гельсінкі, ані правозахисним стандартам. Тобто ми говоримо не про європейську демократію, а про певну форму автократизму. Нині Україна перебуває далі від Європи, аніж 23 травня, коли було оголошено про поступ до НАТО".

Детальніше коментуючи питання вступу України до НАТО, Брюс Джексон сказав: "Після заяв 23 травня ми сподівалися перейти до інтенсивнішого діалогу між Україною і НАТО. Мова могла йти навіть про план дій щодо вступу до НАТО. Ми мали намір обговорити з чільними представниками Євросоюзу питання щодо можливості руху до асоційованого членства в ЄС і про паралельні кроки з НАТО в цьому процесі.

Проте ми втратили всі ці ініціативи і хочемо виправити становище. Але ми не спостерігаємо політичного плюралізму, на який сподівалися. Ми не побачили відмови від політичної корупції".

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY