НСЖУ заявляє, що привертатиме увагу до безкарності та шукатиме засоби практичної допомоги колегам

НСЖУ заявляє, що привертатиме увагу до безкарності та шукатиме засоби практичної допомоги колегам

22 Грудня 2016
1576
22 Грудня 2016
17:39

НСЖУ заявляє, що привертатиме увагу до безкарності та шукатиме засоби практичної допомоги колегам

1576
Пленум правління Національної спілки журналістів України (НСЖУ) 22 грудня наголосив на прояві солідарності із журналістами в біді та пошуки шляхів не лише декларативної, а й практичної допомоги колегам як пріоритету діяльності Спілки.
НСЖУ заявляє, що привертатиме увагу до безкарності та шукатиме засоби практичної допомоги колегам
НСЖУ заявляє, що привертатиме увагу до безкарності та шукатиме засоби практичної допомоги колегам

За словами першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка, професія журналіста в Україні за рік не стала безпечнішою, випадки нападів, порушень прав журналістів залишаються нерозслідуваними.

«Ми отримуємо декларації від правоохоронних органів, від органів влади, але результатом є те, що кричущі випадки так і залишаються нерозслідуваними. Навіть ті лічені справи, які були відкриті, залишаються тільки формальними. Звичайно, ми маємо через поголос і далі привертати увагу до цих випадків та захищати колег. Але разом з тим, ми не тільки приймаємо заяви, а й намагаємося реально вплинути на ситуацію», – сказав Сергій Томіленко.

Він зазначив, що виявом певної солідарності з кримським журналістом Миколою Семеною, який переслідується окупаційною владою Криму є те, що Спілка шукає варіанти впливу на ситуацію, партнерів, які б надавали допомогу.  Вдалося також залучити кошти на правову підтримку Миколи Семени. Переслідуваного журналіста визнано Лауреатом премії за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка.

Нагороду під час пленуму було вручено керівникові проекту «Крим.Реалії» та колезі Миколи Семени Володимиру Притулі.

«Микола Семена передає свою вдячність за цю нагороду та розцінює її як підтримку всіх кримських журналістів. Нам непросто, але ми відчуваємо солідарність колег», – сказав Володимир Притула.

Ще однією колегою, яка висловила подяку НСЖУ за допомогу, стала журналістка Марія Варфоломеєва, котра пробула 15 місяців у полоні «ЛНР».

Як прокоментував Сергій Томіленко, після того, як луганські журналісти об’єдналися і оприлюднили звернення до Президента України та Уповноваженого з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірини Геращенко, справу вдалося зрушити з місця.

«Хочу подякувати за те, що цей Новий рік я зустрічатиму вже у святковій атмосфері, а не десь у підвалі», – зазначила Марія Варфоломеєва.

Завдяки коштам партнерських організацій журналістці здійснено лазерну корекцію зору.

Журналіст і правозахисник із Черкас Валерій Макеєв звернувся до правління Спілки із закликом продовжувати роботу із пошуку можливостей для журналістів у біді. Особисто він завдячує міжнародним заявам тим, що луганські бойовики звільнили його та колегу з Харкова Романа Черемського.  Валерій Макеєв зазначив, що важливо порушувати тему безпеки журналістів на міжнародних майданчиках, адже тільки в процесі обговорення позицію українських медівників може почути міжнародна спільнота.

Нагадаємо, пленум Національної спілки журналістів України, який відбувся 22 грудня 2016 року, ухвалив низку рішень, в тому числі - провести черговий НСЖУ 14 з’їзд 20 квітня 2017 року.

На фото - під час пленуму

Фото: НСЖУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба НСЖУ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1576
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду