Один з фіналістів конкурсу висловив незгоду із рішенням журі і відмовився від отриманого гонорару

6 Червня 2016
1077
6 Червня 2016
18:17

Один з фіналістів конкурсу висловив незгоду із рішенням журі і відмовився від отриманого гонорару

1077
Фіналіст конкурсу Руслан Харченко, автор сюжетів "Останнi днi Карпат"(ТСН. Тиждень), відмовився від отриманого гонорару за участь у конкурсі «Правозастосування та управління в лісовому секторі України. 2016».
Один з фіналістів конкурсу висловив незгоду із рішенням журі і відмовився від отриманого гонорару

Свою відмову Руслан прокоментував так: «Я незгоден із фінальним рішенням членів журі. Вважаю, що фактор суспільної важливості сюжету взагалі не було враховано - про проблему реально ЗАГОВОРИЛИ навіть ті, хто взагалі не в темі, тобто матеріал був зрозумілий КОЖНОМУ! Плюс ніколи раніше, наскільки я знаю, жоден міністр на сюжети не реагував і на місце не виїжджав. До того ж потім пішли звільнення, зміни в законодавстві тощо Це про щось та говорить! Я ціную себе і свою роботу, а також роботу хлопців, активістів, які хочуть змінити систему! Передав це через себе, емоційно, з душею. Раз судді цього не побачили і не відчули - мені їх щиро шкода. Вони не бачили, як у нас всіх горіли очі - і подібними рішеннями гасять їх».

Від імені кураторів конкурсу, висловлюю вдячність Руслану за відкриту позицію. Ще раз акцентую, що будь-яке рішення будь-якого журі – це є суб’єктивна оцінка.

Журі нашого конкурсу оцінювало роботи за рейтинговою системою. Без погодження між собою. Бали кожен з них виставляв самостійно. Найкращі матеріали визначались за сумою виставлених усіма членами журі балів.

Гонорар Руслана, а саме 1000 грн, за рішенням кураторів, був перерахований на користь Приірпінської громади, інтереси якої представила на нашому конкурсі Олена Жежера.

Нагадаємо, конкурс за підтримки програми FLEG II в Україні проходив останній раз. Із 129 надісланих матеріалів куратори відібрали для голосування журі 31 сюжет/статтю/радіопрограму.

До складу журі в цьому році увійшли: Олег Листопад, консультант програми ENPI-FLEG, журналіст; Юлія Зелінська, маркетинг-директор проектів ГО «Детектор медіа»; Валерій Ловчиновський, фахівець у галузі охорони дикої природи, біолог; Віктор Маурер, професор лісогосподарського факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України; Оксана Станкевич, президент природоохоронної НУО РМЕО «Екосфера»; Леся Ганжа, головний редактор проекту «Доступ до правди».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1077
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду