Серія статей сайту Громади Приірпіння

Серія статей сайту Громади Приірпіння

20 Травня 2016
1230
20 Травня 2016
18:48

Серія статей сайту Громади Приірпіння

1230
Конкурс: «Правозастосування та управління у лісовому секторі України. 2016»
Серія статей сайту Громади Приірпіння
Серія статей сайту Громади Приірпіння

Від кураторів: на конкурс подано серію статей Олени Жежери, журналістки, мешканки м. Буча щодо активної діяльністі громади Приірпіння на захист Біличанського лісу.

1) Бучанське межигір’я повернули громаді: рішення остаточне, оскарженню не підлягає. Від 31.07.2015р.

У це важко повірити, але ми це зробили. Кількарічна боротьба нарешті увінчалася успіхом – Вищий спецсуд прийняв рішення на користь держави та громади Бучі.

Судді вже втретє підтримали позов прокуратури щодо скасування рішення Бучанської ради 2002-го року та повернення лісового масиву, розміром більше 14 га, державі.

Рішення вищого спецсуду остаточне і оскарженню не підлягає.

Як завжди, підтримати прокуратуру в суді приїхали представники громади Бучі та Приірпіння, які невтомно відвідують усі судові засідання судів різних інстанцій.

Цього дня присутні активісти були переконані, що рішення таки буде прийняте на їхню користь.

Читати весь матеріал за посиланням тут.

2) Протести: активісти звинувачують в побитті людей Карплюка, а керуючий справами – БПП області. Від 07.08.2015р.

На акцію протесту проти свавілля забудовників та влади під стіни Ірпінського виконкому 6 серпня прийшло більше двох сотень мешканців Приірпіння.

Усі вони вимагали від влади Ірпеня та правоохоронців захисту активістів, чесного та прозорого розслідування справ побиття ірпінцівЄвгена Мельничука та Вадима Маштабея, а також бучанців Олександра Кулібабчука та Віктора Бархоленка.

На Кулібабчука напали одразу після програми “Схеми”, де журналісти поставили під сумнів сплату податків міським головою Володимиром Карплюком під час продажу квартир. Кулібабчук підозрює, що нападниками були люди Карплюка, який за інформацією ЗМІ, пов’язаний із будівельним бізнесом Приірпіння. 

Читати весь матеріал за посиланням тут.

3) Активісти Бучі вимагають зберегти ліс за рішенням суду. Від 03.03.2016р.

У Бучі пройшли громадські слухання з питань, пов’язаних із виконанням Постанови Верховного Суду України щодо зміни категорії земель, які були незаконно віддані під забудову Бучанською радою у 2002 році.

В організації слухань взяли участь активні представники громади міста Буча – Наталія Ростовцева, Наталія Кухельна, Сергій Василишин, Олена Жежера, Віктор Бархоленко, Олександр Чупровський, Тетяна Єременко, Юрій Примак та депутат Іван Окоєв.

На слухання, які проходии в будинку культури, прийшло з півсотні мешканців Бучі.

Читати весь матеріал за посиланням тут.

4) Громада звинувачує обласну прокуратуру у бездіяльності. Від 12.03.2016р.

З півсотні мешканців Приірпіння пікетують прокуратуру Київської області. Активісти  звинувачують правоохоронців у бездіяльності та покриванні незаконні дії посадових осіб в Ірпінському регіоні.

“Якщо прокуратура й надалі думає покривати в своїй традиції злочинців, хай не тішать себе ілюзіями, ми їм цього зробити не дамо. Наші вимоги, які ми підготували базуючись на документально-доказовій базі злочинів, що вчинялися посадовими особами Бучі та Приірпіння, внаслідок чого завдано непоправимі збитки природним ресурсам та національному багатству громади. А також прямих збитків, які недоотримали місцеві бюджети, внаслідок незаконної фінансово-господарської діяльності”, – розповідає один з організаторів акції під прокуратурою бучанець Віктор Бархоленко.

Читати весь матеріал за посиланням тут.

5) Чому влада Бучі не хоче виконувати Постанову Верховного Суду. Від 27.04.2016р.

Невідомі спиляли кілька сосен в Бучі по вулиці Пушкінській. Про це в соцмережі facebook написала Ірина Литвиненко. Цю земельну ділянку в лісі місцева влада виділила у вересні минулого року АТОвцю Роману Головатенку.

Чоловік її майже одразу подарував дружині голови земельної комісії Бучанської ради Ніні Григорусь.

Ділянку в лісі виділили попри постанову Верховного Суду України, яка визнала незаконним рішення Бучанської ради про переведення лісу в зелені насадження.

Так влада прикривається АТОвцями, щоб зводити в лісі багатоповерхівки й збагачуватися.

Читати весь матеріал за посиланням тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Олена Жежера, журналістка
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1230
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду