detector.media
Юля Зелінська
06.06.2016 18:17
Один з фіналістів конкурсу висловив незгоду із рішенням журі і відмовився від отриманого гонорару
Фіналіст конкурсу Руслан Харченко, автор сюжетів "Останнi днi Карпат"(ТСН. Тиждень), відмовився від отриманого гонорару за участь у конкурсі «Правозастосування та управління в лісовому секторі України. 2016».

Свою відмову Руслан прокоментував так: «Я незгоден із фінальним рішенням членів журі. Вважаю, що фактор суспільної важливості сюжету взагалі не було враховано - про проблему реально ЗАГОВОРИЛИ навіть ті, хто взагалі не в темі, тобто матеріал був зрозумілий КОЖНОМУ! Плюс ніколи раніше, наскільки я знаю, жоден міністр на сюжети не реагував і на місце не виїжджав. До того ж потім пішли звільнення, зміни в законодавстві тощо Це про щось та говорить! Я ціную себе і свою роботу, а також роботу хлопців, активістів, які хочуть змінити систему! Передав це через себе, емоційно, з душею. Раз судді цього не побачили і не відчули - мені їх щиро шкода. Вони не бачили, як у нас всіх горіли очі - і подібними рішеннями гасять їх».

Від імені кураторів конкурсу, висловлюю вдячність Руслану за відкриту позицію. Ще раз акцентую, що будь-яке рішення будь-якого журі – це є суб’єктивна оцінка.

Журі нашого конкурсу оцінювало роботи за рейтинговою системою. Без погодження між собою. Бали кожен з них виставляв самостійно. Найкращі матеріали визначались за сумою виставлених усіма членами журі балів.

Гонорар Руслана, а саме 1000 грн, за рішенням кураторів, був перерахований на користь Приірпінської громади, інтереси якої представила на нашому конкурсі Олена Жежера.

Нагадаємо, конкурс за підтримки програми FLEG II в Україні проходив останній раз. Із 129 надісланих матеріалів куратори відібрали для голосування журі 31 сюжет/статтю/радіопрограму.

До складу журі в цьому році увійшли: Олег Листопад, консультант програми ENPI-FLEG, журналіст; Юлія Зелінська, маркетинг-директор проектів ГО «Детектор медіа»; Валерій Ловчиновський, фахівець у галузі охорони дикої природи, біолог; Віктор Маурер, професор лісогосподарського факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України; Оксана Станкевич, президент природоохоронної НУО РМЕО «Екосфера»; Леся Ганжа, головний редактор проекту «Доступ до правди».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY