Депутати Верховної Ради вимагають домогтися виконання росiйським журналiстом рiшення українського суду

6 Лютого 2002
1306
6 Лютого 2002
12:43

Депутати Верховної Ради вимагають домогтися виконання росiйським журналiстом рiшення українського суду

1306
Депутати Верховної Ради вимагають домогтися виконання росiйським журналiстом рiшення українського суду
Один з лiдерiв "Народного Руху України за єднiсть" Георгiй Фiлiпчук заявляє про необхiднiсть оголосити росiйського журналiста, ведучого програми "Однако" Михайла Леонтьєва персоною нон-грата на територiї України.

Виступаючи в середу з трибуни Верховної Ради, вiн зазначив, що на сьогоднi "не тiльки полiтики, а й виборцi обуренi" поведiнкою iноземних ЗМI, якi дiють на територiї України.

За словами Г. Фiлiпчука, програма М.Леонтьєва "за своїм цинiзмом, за своїм iмперським хамством" практично не має аналогiв за останнiй рiк. Депутат наголосив, що українськi парламентарiї зобов'язанi дати полiтичну оцiнку таким дiям. На думку Г. Фiлiпчука, необхiдно звернутися до посла Росiї в Українi Вiктора Черномирдiна, щоб вiн "принiс офiцiйнi вибачення перед Україною" за таку поведiнку росiйських ЗМI.

У свою чергу, член фракцiї Народного Руху України Лiля Григорович заявила, що, на думку фракцiй НРУ i Українського Народного Руху, дiї росiйського журналiста завдали "значної шкоди честi й гiдностi України i Росiї".

За її словами, обидвi фракцiї збираються звернутися до МЗС України, а також до правоохоронних органiв з проханням забезпечити виконання вироку Шевченкiвського мiсцевого суду Києва про вiдшкодування моральних збиткiв дружинi лiдера виборчого блоку "Наша Україна" Вiктора Ющенка Катеринi Чумаченко.

Голова парламенту Iван Плющ дав протокольне доручення секретарiату Верховної Ради оформити цi депутатськi заяви i направити вiдповiдне звернення до зазначених органiзацiй та осiб.

Як повiдомлялося, глава парламентського комiтету у закордонних справах Iгор Осташ має намiр звернутися до Держдуми i Федеральних зборiв Росiї з проханням дати правову оцiнку дiям ведучого росiйської авторської програми "Однако" (ГРТ) Михайла Леонтьєва.

Як повiдомляли ранiше українськi ЗМI, Шевченкiвський мiсцевий суд Києва зобов'язав М.Леонтьєва вiдшкодувати на користь К.Чумаченко 2500 гривень (близько$490 - IФ), а також 25 грн. 50 коп. державного мита.

Таке рiшення було винесене судом за результатами розгляду позову К.Чумаченко до ЗАТ "Українська незалежна корпорацiя" (телеканал "Iнтер"), до видання "Киевские ведомости" i до ведучого програми "Однако" (ГРТ) М.Леонтьєва про захист честi й гiдностi. Суд також зобов'язав ведучого авторської програми "Однако" в ефiрi упродовж 30 днiв спростувати неправдиву iнформацiю, яку вiн подав у своїй програмi 10 квiтня 2001 року. У тiй програмi розповiдалося про вплив на тодi ще прем'єра українського уряду В.Ющенка американських зв'язкiв його дружини.

IНТЕРФАКС-УКРАЇНА
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1306
Читайте також
08.11.2004 13:58
за інф,прес-служби київського міськкому СПУ
633
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду