Кучма обіцяє реалізувати політреформу ще за свого президентства

15 Листопада 2004
641
15 Листопада 2004
09:52

Кучма обіцяє реалізувати політреформу ще за свого президентства

641
Кучма обіцяє реалізувати політреформу ще за свого президентства
В неділю в інтерв'ю в програмі "Епіцентр" на каналі "1+1" він заявив, що залишається "палким прихільником політичної реформи",- зазначає "УП".

"Я не виключаю, що встигну сам в іпостасі президента підписати закон про зміни до Конституції (щодо політичної реформи). Тоді другий тур не буде проходити за принципом "все або нічого",- заявив президент.

Він додав, що якщо парламент "не спроможеться внести зміни, то і закон про вибори на партйній основі втрачає сенс". "Не виключено, що парламентарі будуть змушені повернутися до виключно мажоритарних виборів", - підкреслив Кучма.

Він назвав політичну реформу "ключевим питанням поточного моменту". "Тобто, яким буде президент, не менш важливе зараз ніж те, хто буде президентом",- додав він.

"Тільки сліпий зараз не бачить, що ситуация загострилася. І загостриться ще, якщо не буде політичної реформи. Хто б не виграв вибори - віддати одній особі нинішній політичний ресурс за нинішніх політичних обставин - це ризик,"- заявив Кучма.

Він пояснив, що під "нинішніми політичними обставинами" має на увазі той факт, що обидва лідери гонки мають приблизно однакову кількість симпатиків. Це означає, що новий глава держави переможе з мінімальним відривом.

Відсутність реформи - це "формула політичної нестабільності",- підкреслив Кучма.

Президент зазначив, що нинішня більшість, яка була "сформована на домовленностях, зараз практично існує на папері".

На думку Кучми, якщо політреформа не буде реалізована, то головна проблема сьогодення -"невідповідність політичної системи новим історичним реаліям", - загостриться після виборів "ще більше".

"українські новини", також посилаючись на згадане інтерв'ю, зазначили, що Кучма розкритикував союз Мороза і Ющенка, підкресливши, що ідеологією й політичною програмою Мороза є соціалізм.

"Причому багато в чому соціалізм усе ще радянський. Політична програма Мороза також дуже далека від капіталізму. А програма Віктора Ющенка... це програма демократичного капіталізму", - сказав Президент.

При цьому Кучма нагадав, що сторони домовилися скасувати його вето на мораторій на продаж землі сільгосппризначення до 2007.

"Це ж просто схрещування вужа з їжаком. Виходить так, що Мороз тепер уже не соціаліст, а якийсь соціал, чи націонал-ліберал", - зазначив глава держави.

Він також назвав союз Ющенка й Мороза об'єднанням двох популістів.

"Голосуючи за мене, ви голосуєте проти влади, проти начальства" - це вічне гасло Мороза. Це стало, як ми бачимо, і гаслом Ющенка. Ось вони, на мій погляд, на цій платформі й зійшлися", - підсумував Кучма.

"УП","Українські новини"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Українські новини"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
641
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду