Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 вересня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 вересня 2024 року

23 Вересня 2024
305

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 вересня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
305
Бачення військових щодо Торецька та Покровська і наслідки знищення російських складів боєприпасів.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 вересня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» й окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада»

Блоків ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна» у національному етері цієї доби не було.

Нічна варта на «1+1» була в повторах. Обговорювали стосунки українців і поляків. Повтор не маркували.

Президент України Володимир Зеленський днями ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони, яким запровадив нові санкції проти шістьох фізичних та понад 40 юридичних осіб з Росії, Ірану та Китаю. Цю тему коментував  радник керівника офісу президента Владислав Власюк.

Події на Торецькому напрямку обговорювали з військовослужбовцями 95-ї окремої бригади на позивні Юрист та Армі. За їхніми словами, ворог застосовує тактику спаленої землі, щоб українським оборонцям не було як закріпитись на позиціях. Самі ж росіяни не закріпляються, а мають йти вперед, бо їх женуть вперед.

Психотерапевт Олег Чабан розповідав про свідому самотність людей. Він назвав бажання людей зайнятись саморефлексією цілком здоровим. 

Командир другого батальйон 68-ї бригади на позивний Фенікс онлайн розповідав про інтенсивність наступів російської армії на Покровському напрямку. Знищення складів на території Росії поки не вплинуло на інтенсивність боїв, втім це має статись невдовзі, можливо, десь через тиждень, вважає боєць.

Ще одне інтерв'ю з військовими присвятили Курахівському напрямку. Бійці 46 бригади на позивні Зен і Рибак розповідали про масований наступ росіян.

У блоці «Ради» політолог Володимир Фесенко вважав, що зберігається небезпека ударів Росії по українських атомних об'єктам. Крім того, на його думку, для вступу України в НАТО недостатньо персонального запрошення Штатів, має бути колективне запрошення.

Доктор соціологічних наук, керівник інституту конфліктології та аналізу Росії Олександр Шульга коментував настрої росіян у контексті ударів українських дронів по складах боєприпасів. Настрої відрізняються залежно від того, в якому регіоні живуть росіяни — тобто, чи були вони свідками ударів українського війська по складах або операції у Курській області.

Військовий оглядач Денис Попович сказав, що вважає, що після ударів по складах росіяни перевозитимуть зброї в інші місця, але на це піде час.


Інтерв'ю із міністром оборони України Рустемом Умєровим записав Назар Довгий каналу «Рада». Міністра попросили оцінити рік роботи на посаді. За рік в міністерстві провели стратегічне та операційне планування, говорить Умєров. Він сказав, що протягом року не обговорювали «якість там яйця», а скільки кілометрів Україна взяла, наступ. Умєров пишається тим, що війну перекинули на територію ворога.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
305
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду