Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 вересня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 вересня 2024 року

14 Вересня 2024
27

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 вересня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
27
Включення генпрокурора, збори на «мавіки» та інтерв’ю із Майклом Дугласом.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 вересня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» й окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «1+1».

Блоку «Ради» у національному етері цієї доби не було.

Вночі транслювали Саміт перших леді і джентльменів. 

Також на «Інтері» показали низку інтерв'ю з відомими людьми, пов’язаними із Кримом. Наприклад, із режисером  кримсько-татарського походження, військовослужбовцем Ахтемом Сеїтаблаєвим та співачкою Златою Огневич. Інтерв’ю з останньою записали торік, але плашки «повтор» не було.

У блоці ICTV/СТБ в розмовну студію наживо запросили Івана Федорова, начальника Запорізької обласної військової адміністрації. Він сказав, що кількість обстрілів Запоріжжя та прифронтових населених пунктів зараз зменшилась. Це пов'язано в тому числі із погодними умовами.

Тему продовжили з Юрієм Шейком, першим заступника міністра енергетики України. Він розповів про відновлення електропостачання після російських обстрілів. Та закликав ощадно використовувати енергію з 7 до 10 ранку й з 18 до 20 вечора.

У блоці «Ми — Україна» збирали кошти для нацгвардійців. Зауважимо, що ведучі марафону на різних каналах регулярно закликають авдиторію донатити на потреби різних підрозділів. 

Дмитро Кожебенко, офіцер секції планування бригади "Рубіж" НГУ сказав, що ворог наразі дуже близько до українських позицій — інколи йдеться про 100 метрів. Захисникам дошкуляють безпілотники та засоби радіоелектронної боротьби. Тому нам потрібні засоби РЕБ і «мавіки».

В ефір у блоці «Ми — Україна» включався Андрій Костін, генеральний прокурор України. Він назвав найпоширенішим воєнним злочином Росії атаки на цивільну інфраструктуру. Та повідомив, що Росія примусово вивезла з України 19,5 тисяч дітей. А сексуального насильства, пов’язаного із військовим конфліктом, зазнали щонайменше 15 дітей. За злочини проти українських дітей вже засуджено 31 людину. Україна регулярно спілкується із Міжнародним кримінальним судом щодо злочинів проти українців, вчинених росіянами. 

Звільнені з полону бійці із позивними Нікополь та Южний були на прямому зв'язку із студією ТСН прямо з автобуса, яким поверталися з полону. Вони сказали, що раді чути українську  мову та бути вдома, а також сподіваються, що невдовзі всі полонені будуть вдома. Також вони розповіли, що у полоні не мали інформації щодо поточної ситуації в Україні. 


Ексклюзивне інтерв'ю в актора та режисера Майкла Дугласа у студії 1+1 взяла Марічка Падалко. Дуглас взяв участь у Саміті, присвяченому дітям. Він подякував за це запрошення першій леді Олені Зеленській. Під час інтерв'ю говорили і про коріння Дугласа, і про враження від України. За його словами, він очікував побачити Київ більш знищеним, але й розбита лікарня «Охматдит» вразила голівудську зірку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду