Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 вересня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 вересня 2024 року

7 Вересня 2024
15

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 вересня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
15
Арешт Павла Дурова та Міністерство єдності.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 вересня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» й окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «1+1». 

Блоку «Ради» у національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» про арешт засновника Telegram Павла Дурова говорили з політичним оглядачем Ігорем Рейтеровичем. Він сказав, що будь-яка свобода слова у демократичній державі все одно регулюється. Та навів приклад України, яка вводить обмеження щодо проросійських медіа з міркувань національної безпеки. Гість вважає, що Дуров був переконаний у власній безпеці й тому, що його не арештують. Далі до розмови також доєднались політичний коментатор Олег Лісний та соціолог Олександр Шульга. Нагадаємо, що Дурова затримали у Франції 24 серпня.

Про стан української енергосистеми говорили з народним депутатом Сергієм Нагорняком («Слуга народу»). За його оцінкою, для відновлення енергосистеми необхідно два тижні. Тоді ми зможемо повернутись до стану 24 серпня 2024 року. Із кожним днем графіки послаблюватимуть.

У студії телеканалів ICTV та СТБ розслідування справ, пов’язаних із народними депутатами Нестором Шуфричем («Опозиційна платформа — За життя») та Артемом Дмитруком («Слуга народу»), обговорили з речницею Державного бюро розслідувань Тетяною Сапьян. Вона сказала, що з Шуфричем усе в нормі, він живий. Щодо Дмитрука — йшлось про незаконний перетин кордону й оголошення у міжнародний розшук.

Про зміни до державного бюджету розповідала народна депутатка Роксолана Підласа («Слуга народу»). Вона сказала, що проєкт бюджету довелось переробляти, оскільки профільний комітет зменшив зміни до податків і прогноз надходжень впав зі 125 мільярдів гривень до 30 мільярдів.

Павло Садоха, віцепрезидент громадської організації Світовий конгрес українців, у блоці «Ми — Україна» говорив про запуск в Україні Міністерства єдності, яке має займатись поверненням українців з-за кордону. Він розповідав про важливість діаспори у побудові Незалежної України та перемозі над Радянським Союзом. Також говорили про те, що в міністерстві повинні мати слово представники організацій діаспори. 

Блокування російських фейкових акаунтів у США коментував аналітик «Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки» Сергій Жуков


Про зміни в уряді говорили із заступником голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком («Слуга народу») та політичними коментаторами Валерієм Клочком і Володимиром Фесенком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду