Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 вересня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 вересня 2024 року

6 Вересня 2024
262

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 вересня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
262
Співпраця Індії й Росії та зміни в уряді.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 вересня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» й окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Рада». Протягом шести годин показали запис частини пленарного засідання Верховної Ради та повторили частину гостьової студії попередньої доби.

Із політичним оглядачем Максимом Несвітайловим у студії «Ми — Україна» говорили про операцію українських військових на Курщині. Він сказав, що росіяни намагаються применшити масштаб проблеми та табуювати цю тему в медіа та серед блогерів. Володимир Путін хоче демонструвати силу й непохитність планів попри будь-які перепони. Несвітайлов припустив, що російська стратегія може діяти на внутрішню аудиторію, але не сприймається ззовні.

Про державну програму «Національний кешбек» розмірковувала Євгенія Близнюк, засновниця Gradus Research. Вона сказала, що 90% опитаних говорили, що ця програма могла би стимулювати їх купувати українські товари. Люди, які брали участь у дослідженні, переконані, що українське — це гарне поєднання ціни та якості. 

Радник керівника Офісу президента та уповноважений президента щодо санкційної політики Владислав Власюк коментував співпрацю між Росією та Індією. Він сказав, що ключова проблема — купівля Індією російської нафти, оскільки це надає країні-агресорці значні ресурси.

Ольга Стефанішина, віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, говорила про результати своєї роботи. Вона сказала, що, коли переговори між ЄС та Україною стали реальністю, їх необхідно відповідно адмініструвати. Також вона говорила про свої плани у новій ролі — міністерки юстиції України.

До блоку «Інтера» включався ведучий телеканалу «Рада» Вадим Колодійчук, який говорив з головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком («Слуга народу»). Коментар спікера показали у записі. 

Про зміну міністрів також розміркував політичний коментатор Валентин Гладких. Він сказав, що працівник будь-якого секретаріату в будь-якому міністерстві розбирається у питаннях краще за новообраних депутатів.


Столичні транспортні проблеми обговорили з депутатом Київської міської ради Андрієм Вітренком («Слуга народу»). Зокрема, мова йшла про дозвіл рухатись громадському транспорту під час повітряної тривоги. Він сказав, що міська влада звикла приймати прості рішення без відповідальності. Загалом уся його розповідь була про критику міської влади.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
262
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду