Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 серпня 2024 року

29 Серпня 2024
32

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 серпня 2024 року

32
Біла книга повернення дітей та допомога українському бізнесу.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоку «Інтера» у національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» про падіння путінського рейтингу в Росії говорили з політичним оглядачем Юрієм Олійником. Також обговорили реакцію Китаю на дозвіл бити західною зброєю по території Росії. Він сказав, що Китай сприймає Росію як свою сферу впливу й прагне до мирних перемовин на вигідних для себе умовах. Тому китайська влада не зацікавлена у сильному послабленні Росії.

Про вибори у США говорили з політичним оглядачем Ігорем Айзенбергом. Він сказав, що першочергово результати виборів залежатимуть від голосування у Пенсильванії, Мічигані та Вісконсині, а також у чотирьох штатах, які не визначились: Невада, Аризона, Джорджія та Північна Кароліна. Тому необхідно дивитись на опитування саме у цих штатах. Крім того, з гостем обговорили страх США перед ймовірним використанням Росією ядерної зброї проти України.

У блоці «1+1» повторили випуск «Нічної варти», який до того вже був в етері 3 та 10 серпня цього року. Розмова йшла про роботу «Укрзалізниці», а гостем студії був представник компанії Олександр Перцовський.

Із заступницею міністра економіки Надією Бігун говорили про «Національний кешбек». Ця програма має підтримати громадян, оскільки кошти можна буде використати на комунальні та медичні послуги, задонатити на потреби ЗСУ або ж придбати військові облігації. Гостя додала, що допомога даватиметься лише тим, хто «робить правильний вибір і купує товари українських виробників».

З політичним та економічним коментатором Тарасом Загороднім несподівано обговорили тактику війни та проведення Курської операції. Він сказав, що ця операція – приклад того, як має працювати державний апарат.


Дарія Зарівна, радниця керівника Офісу президента, розмірковувала про Формулу миру та ймовірні зміни в ній. Її представили як операційну директорку групи Bring kids back UA. На початку розмови ведучий сказав, що групою було розроблено Білу книгу протидії депортації українських дітей із тимчасово окупованих територій. Пізніше Зарівна додала, що Bring kids back UA очолює керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду