Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 серпня 2024 року

1 Вересня 2024
149

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
149
Промо платформи «Друзі ДШВ» та протидія пропаганді.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «1+1».

Блоку «Ради» у національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» про організацію навчального року говорили з народним депутатом Романом Грищуком («Слуга народу»). Він розповів про виклики, які стоять перед організацією навчання у 2024 році. Та додав, що на цей рік у бюджеті закладено 2,5 мільярди гривень на створення укриттів. За словами Грищука, цих коштів недостатньо й у частині міст та селищ взагалі немає сенсу робити укриття, оскільки вони не допоможуть.

Про новий штам коронавірусу Flirt говорили з головним санітарним лікарем Києва Сергієм Чкумаком. Йшлось про симптоми нового штаму та як реагувати на них.

Очільник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко розповідав про російський ядерний шантаж та роботу пропагандистів. Він сказав, що росіяни планували використати в інформаційній війні бій за Курську АЕС, проте цей сценарій не спрацював. Тому наразі вони активно почали поширювати фейк про використання Україною брудної бомби. Далі до обговорення теми доєднались військовий та політичний коментатори Денис Попович і Дмитро Васильєв.

Олександр Швачка, ветеран та ведучий програми «Ранок у великому місті», а також військовослужбовець Станіслав Краснов у студії телеканалів ICTV та СТБ розповідали про роботу платформи «Друзі ДШВ». Перший розповів, чому свого часу пішов служити до десантників. Тоді як Краснова запитали про ситуацію на Курщині та про те, кого ще він хоче бачити серед друзів ДШВ. Зазначимо, що компанія StarLight Media, яка належить Віктору Пінчук, — основний партнер платформи «Друзі ДШВ». Крім того, програма «Ранок у великому місті» виходить на телеканалі ICTV2.

Далі в етері показали інтерв’ю з десантником Володимиром Мірошниченком. Говорили про ситуацію на передовій та службу. На початку розмови глядачів закликали долучатись до платформи «Друзі ДШВ».

У блоці «Ми — Україна» з народним депутатом Олексієм Леоновим («Слуга народу») обговорили інтеграцію України до європейського митного законодавства. Він сказав, що покращення прозорості та інституційності призведуть до збільшення надходжень із митниці. Надалі ці кошти йтимуть на забезпечення українських військових.


Ольга Василевська-Смаглюк, народна депутатка від «Слуги народу»,  сказала, що уряд частково знизив заплановане збільшення податків. А вона сама виступає проти підвищення ПДВ. Також Василевська-Смаглюк декілька разів наголосила на тому, що уряд відмовився підвищувати податок на прибуток банків. За її версією, банки поставили на розтяжку уряд і відмовились купувати Облігації внутрішніх державних позик, якщо їм підвищать податкову ставку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
149
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду