Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 серпня 2024 року

2 Серпня 2024
42

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
42
Безпекові угоди та проблеми зі столичним метро.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», «Інтер». 

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Рада». Протягом шести годин показували повтори гостьових студій, які були в етері 30 і 31 липня  цього року.

Про правила перетину українського кордону у студії «Ми — Україна» розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко. Він сказав, що найбільша кількість резонансних порушень була на початку повномасштабного вторгнення.

Максим Джигун, політичний оглядач, розмірковував про важливість безпекових угод та їхню ймовірну кількість. За його словами, спочатку  варто орієнтуватись на країни, які входять до НАТО та коаліції Рамштайн. Проте розраховувати на 90 угод все ж не варто. Оскільки частина країн-учасниць «Глобального саміту миру» готова брати участь лише в мирних переговорах.

У блоці «Інтера» з депутатом Київської міської ради Андрієм Вітренком («Слуга народу») говорили про будівництво метро на Виноградар. Він сказав, що раніше вже було проведено тендер, за яким виграла українська компанія «Автострада». Проте радіти цьому не можна, оскільки чотири мільярди гривень, виділені на цю гілку метро, нібито зникли. Ба більше, наразі будуть проведені додаткові тендери, оскільки підрядник хоче розуміти, що вже було побудовано й у якому стані воно перебуває. Вітренко додав, що нинішній столичній владі необхідно мати так звані довгобуди.

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов розповідав про нібито спробу російського нападу на нього — влучання БПЛА у 5 метрах від його будинку. Гість сказав, що дрон прилетів після завершення повітряної тривоги, тому його не збила  протиповітряна оборона.

Про вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії говорили із заступником директора «Центру Близькосхідних досліджень» Сергієм Даниловим. Він сказав, що шанс на початок сухопутної атаки на Ізраїль вкрай низький. Оскільки атака на Голландські висоти буде самовбивчою. Данилов припустив, що ймовірність цього сценарію не більше 10%.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
42
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду