Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 липня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 липня 2024 року

1 Серпня 2024
41

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 липня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
41
Удари по Росії та російська пропаганда.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 липня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоку «Інтера» у національному етері цієї доби не було.

У блоці телеканалу «Ми — Україна» про спростування російських фейків говорили з очільником організації StopFake Русланом Дейниченком. Ішлось про те, що спростування фейків мають бути правдивими та посилювались фактами. Дейниченко додав, що російська пропаганда намагається зірвати українську мобілізацію та показати нібито «свавілля ТЦК» й «небажання українців воювати».

Про ситуацію на передовій розмірковував очільник громадської організації «Український центр безпеки та співпраці» Дмитро Жмайло. Він розповів про наміри російської армії та її втрати. Також Жмайло говорив про роботу українських військових.

Майбутній візит індійського прем’єр-міністра Нарендри Моді в Україну та міжнародну політику Китаю коментував політичний коментатор Олег Лісний. Він сказав, що Індії важливо налагодити безперервне постачання продовольства.

Андрій Коваленко, очільник Центру протидії дезінформації при РНБО, у студії «1+1» говорив про роботу російських спецслужб з українськими підлітками. Він сказав, що росіяни обіцяють підліткам великі гроші за ліквідацію автівок українських військових. І додав, що росіяни обманюють людей та не розраховуються з ними. Ба більше, залучених до російських диверсій одразу знаходять.

Про участь українців у Олімпіаді-2024 у блоці телеканалів ICTV та СТБ розмірковувала народна депутатка Ірина Борзова («Слуга народу»).

У блоці телеканалу «Рада» з народним депутатом Єгором Чернєвим («Слуга народу») говорили про дозвіл бити американською зброєю по території Росії. Він сказав, що дозволу немає, бо американська влада боїться, що російська армія битиме по цивільній інфраструктурі. При цьому росіяни це роблять фактично з першого дня війни. Чернєв додав, що Сенат та Конгрес повністю на стороні України. 


Нардеп Дмитро Наталуха («Слуга народу») говорив про підтримку України країнами Латинської Америки. Він сказав, що цей регіон не завжди розуміє геополітичних планів Європи, проте розуміє загальнолюдські цінності. Тому комунікація з ним будується на тих питаннях, які можуть об’єднати.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
41
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду