Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 червня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 червня 2024 року

5 Червня 2024
413

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 червня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
413
Вступ до ЄС та вартість електроенергії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 червня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Рада», «Ми — Україна».

Блоку «1+1» у національному етері цієї доби не було.

У блоці телеканалу «Інтер» про міжнародне турне Володимира Зеленського говорили з політичним оглядачем Олександром Краєвим. Він  сказав, що наразі українські дипломати намагаються долучити різні країни до української формули миру.

Народна депутатка Марія Мезенцева («Слуга народу») розповідала про вступ України до Євросоюзу. Вона сказала, що переговори щодо вступу можуть розпочатись уже 25 червня. 

Тему вступу до Євросоюзу у студії «Ради» коментував народний депутат Сергій Євтушок («Батьківщина»). За оцінкою Євтушка, на старт переговорів варто очікувати не 25, а 30 червня. Крім того, йшлось і про Угорщину, яка блокує усі рішення по України в Євросоюзі. Нардеп Володимир Арешонков («Довіра») розповідав про злочини росіян проти українських полонених.

Тарифи на електроенергію та варіанти економії коментував віцепрезидент Energy Club Максим Немчинов. Він пояснював важливість підвищення тарифів. Гість сказав, що підвищення трохи менше, ніж прогнозували експерти, проте без нього Україна б лишилась без електроенергії. Немчинов додав, що новий тариф закриває лише собівартість електрики.

Соціолог Олександр Шульга розповідав про реакцію російської пропаганди на дозвіл бити по території Росії іноземною зброєю. Шульга сказав, що США досі намагаються управляти хаосом та дозувати допомогу Україні, аби не робити війну жорсткішою.

Олена Шуляк, народна депутатка від «Слуги народу», розповідала про очікування від використання доходів із заморожених російських активів. Вона сказала, що якщо ці кошти спрямують на державну програму «єВідновлення», то там можна буде прозоро відстежувати, куди вони підуть.

У блоці телеканалу «Ми — Україна» про західну зброю та умови її застосування говорили з народним депутатом Єгором Чернєвим («Слуга народу»). Він сказав, що важливо створити демілітаризовану зону навколо кордону й знищити російські склади з паливом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
413
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду