Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 травня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 травня 2024 року

25 Травня 2024
129

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
129
United24 та новий очільник «Укрінформу».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 травня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «1+1».

Блоку «Ради» у національному етері цієї доби не було.

Вночі у блоці «Інтера» транслювали захід United24. Тут виступали українські та іноземні спікери, які долучились до розвитку платформи протягом двох років її існування.

У блоці ICTV/СТБ навчання на F-16 коментував Ілля Євлаш, речник Повітряних сил ЗСУ.  Ведуча нагадала, що раніше президент Володимир Зеленський говорив, що Україні потрібні 126 літаків F-16, і запитала, чи достатньо буде тих кількох, що невдовзі передадуть нам партнерами. Навіть два літаки зможуть виконувати завдання у повітряному просторі, сказав речник.

У блоці «Ми — Україна» із Русланом Слободяном, головою Держенергонагляду, обговорювали стан енергосистеми, залучення ресурсів країн-партнерів. Він сказав, що сьогодні українці набагато менше скаржаться на недотримання графіків відключення електроенергії.

Андрій Пишний, голова Нацбанку, дав ексклюзивне інтерв'ю команді «Ми — Україна». Він заперечував, що рішення, яке зараз готує НБУ щодо обмежень переказів «з картки на картку», може вплинути на роботу волонтерів.

До блоку «1+1» включався новий очільник «Укрінформу» Сергій Череватий. Він сказав, що призначення — це вияв поваги до військових та військових медійників. Також він сказав, що використає свій досвід та знання для того, аби максимально показати героїчну боротьбу українців усьому світу. Нагадаємо, що раніше генеральний директор «Укрінформу» Олексій Мацука повідомив, що завершує роботу в агенції.

У дискусійній студії говорили про вплив економіки на міжнародну політику, до розмови долучились політичний коментатор Тарас Загородній та президент «Київської школи економіки» Тимофій Милованов.


Наприкінці блоку показали новий випуск огляду висвітлення України у світових медіа, який спільно готують редакції «1+1» та «Бабеля». У студії дискутували Марічка Падалко, Максим Сухенко, Катерина Коберник та Антон Семиженко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
129
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду