Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 травня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 травня 2024 року

22 Травня 2024
154

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
154
Молодіжні дипломати від України та успіхи української армії
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 травня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «1+1»,  ICTV/СТБ.

Блоків «Інтера»,  Суспільного та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

«Рада» почала нічний ефір із повтору – показали виїзну студію, яку команда облаштувала в Сумах. Першим гостем був Володимир Артюх, голова Сумської обласної військової адміністрації. Про те, що це повтор, глядачів сповістили спеціальною плашкою на екрані. Повтори тривали до 7 ранку.

Експерт з авіації Анатолій Харпчинський коментував тактику росіян із накопичення літаків стратегічної авіації на аеродромі "Оленья". Спікер сказав, що накопичення може свідчити, що Росія намагається зберегти літаки від ударів.

Знищення російських суден обговорювали із військовим експертом, полковником Петром Черником. Він сказав, що результат війни все одно вирішуватиметься на суходолі. А ще, що зараз виправдовують себе невеликі ударні системи.  

Онлайн-гостем студії «Ради» був Михайло Федоров, віце-прем'єр міністр з інновацій. Включення присвятили дворіччю державної платформи для збору коштів на відновлення України UNITED24. Він розповів, що люди донатять на технологічну зброю – таку як БПлА, РЕБ тощо. Серед благодійників немало іноземців. 

Ефір продовжила команда «1+1». Ілля Бєляк, голова експертної ради студентства розповідав про глобальну присутність України на всіх заходах і форумах закордоном. Він прийшов у студію разом із Юлією Грішиною, головою  підкомітету з питань вищої освіти Комітету парламенту з питань освіти, науки та інновацій (партія «Слуга народу»). За її словами, фактично зі студентства планують зробити молодіжних дипломатів України. 

Заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій Катерина Черногоренко розповідала про застосунок Резерв+, у якому чоловіки призовного віку мають оновити дані. Уже близько 500 тисяч чоловіків оновили свої дані, 415 тисяч із них зробили це онлайн.


Народна депутатка України, голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева розповідала про створення спеціального трибуналу проти російської верхівки. Це робота, яка за попереднім планом, вестиметься 46 країнами світу. Зараз уряди 40 держав працюють над юридичною складовою майбутнього трибуналу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
154
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду