Про що мовчали новини в січні-2015

Про що мовчали новини в січні-2015

11 Лютого 2015
6818

Про що мовчали новини в січні-2015

6818
Найбільшими порушниками журналістських стандартів залишаються телеканали «Інтер» та «Україна». Узагальнений моніторинг за січень 2015 року матеріалів суспільно-політичної тематики з ознаками замовності (або цензури) в теленовинах, а також випадків замовчування важливої для суспільства інформації.
Про що мовчали новини в січні-2015
Про що мовчали новини в січні-2015

Моніторинг за жовтень 2014-го дивіться тут.

Детально про методологію проведення моніторингу дивіться тут.

1. Матеріали з порушеннями професійних стандартів, які можуть свідчити про ознаки замовності (цензури)

Загалом протягом звітного тижня в підсумкових випусках щоденних новин досліджуваних телеканалів була така кількість матеріалів суспільно-політичної тематики з порушеннями професійних стандартів, які можуть свідчити про ознаки замовності (цензури):

Таблиця 1. Загальна кількість матеріалів із порушеннями профстандартів, які можуть свідчити про ознаки замовності (цензури):

Канал

СІЧЕНЬ, 2015

Жовтень, 2014

Вересень, 2014

Липень, 2014

Травень, 2014

Березень, 2014

«Інтер»

33

65

16

31

14

19

«Україна»

22

48

17

12

9

11

ICTV

12

39

14

10

14

10

«1+1»

9

21

8

7

2

9

Перший національний

7

10

7

8

5

18

5-й канал

6

11

6

5

6

7

СТБ

4

13

6

8

2

4

На звітному тижні січня 2015 року загальна кількість матеріалів із ознаками замовності була значною (хоча й меншою, ніж у жовтні, але показники жовтня були нехарактерними, оскільки на них вплинула парламентська передвиборча кампанія).

Частину матеріалів із ознаками замовності на більшості каналів становили традиційні «протокольні» повідомлення про заяви чи дії високопосадовців — Президента, прем’єр-міністра та інших. Зокрема, більшість каналів так подавала заяву Порошенка про відкриття вогню в АТО 19 січня, заяви уповноваженого Президента Ірини Геращенко про доручення Петра Порошенка щодо гуманітарного вантажу на схід, звіти про участь Президента в Давоському саміті 21 січня, звіт про його нараду з силовиками 22 січня, засідання Кабміну 23 січня тощо. 20 січня ряд каналів подавали заяви мера Києва Кличка. 21 січня — різні заяви прем’єр-міністра Яценюка, а 24 січня ряд каналів повідомляли про те, що спікер парламенту Гройсман у Фейсбуку закликав нардепів бути готовими до позачергового засідання.

В усіх цих матеріалах журналісти грубо порушують стандарти балансу думок, повноти подачі інформації та відокремлення фактів від поглядів. У подібних матеріалах подаються лише позиції високопосадовців, натомість ігноруються думки їхніх політичних опонентів і представників тих соціальних груп, яких безпосередньо торкається кожне обговорюване питання. В цих матеріалах нема також часто необхідних експертних оцінок, бекґраундів. Часто також порушується стандарт достовірності інформації, коли джерела тієї чи іншої інформації не зазначаються, зазначаються неконкретно, узагальнено («Кабмін хоче», «урядовці кажуть» тощо) або ж даються посилання на записи в соціальних мережах, достовірності яких журналісти довіряти не повинні. Подібні матеріали були на всіх, без винятку, телеканалах. Але на Першому і 5-му каналі, власне, лише такі матеріали й дали ті показники, які зазначені в таблиці 1. На «1+1», крім них, є піар нардепа Олексія Гончаренка в повідомленні про День Криму в Одесі (лише він коментує цю подію синхроном). На СТБ в одному з матеріалів поточну ситуацію коментує виключно Кучма. На ICTV, крім «протокольних» матеріалів, — згадування про «традиційні» ланчі Пінчука в Давосі.

Найбільшими ж порушниками, як і раніше, залишаються телеканали «Інтер» та «Україна».

На «Інтері», який продовжує бути безумовним антилідером цього моніторингу, матеріали, що мають ознаки замовності, можна поділити на кілька тематичних груп. Крім уже згаданих «протокольних» повідомлень (переважно про заяви й дії Президента), велика група матеріалів повністю чи частково присвячена некоректній критиці уряду та різних урядових структур.

Зокрема, 19 січня зазнає однобічної і незбалансованої критики урядовий проект «Стіна» — в сюжеті коментують «представники американської компанії» Баронін і Толмачов, ці «експертні» оцінки доповнюються оцінками і висновками автора сюжету («В проект “Стена” в этом году закопают 300 миллионов гривен… Авторы украинской так называемой стены об этом, очевидно, знают, но деньги на проект правительство продолжает выделять. Результата нет, и в условиях войны он вряд ли будет. Разве что те, кто стоит за проектом строительства, смогут пополнить свои карманы»). В наступному сюжеті авторка критикує Міносвіти: «Но вот в учебники истории вносить раздел о Евромайдане в Минобразования не спешат… В Минобразования объясняют — ищут объединяющий формат для описания событий на Майдане. Но искать можно годами, да так и не найти… Рассказать или нет о Евромайдане и войне, и главное — как это преподнести — теперь почему-то только на совести учителей».

20 січня — незбалансований сюжет про «скандал» із контрактом «Укрінтеренерго» на постачання електроенергії Криму з висновками та оцінками журналіста: «Украинская госкомпания признает Крым российским, а премьер делает вид, что ничего не знает И еще более важный вопрос, почему так поздно отреагировал премьер, уже когда документ появился в интернете?И почему до сих пор нет реакции секретаря СНБО Турчинова, который не мог не знать о заключении такого договора». В іншому сюжеті журналісти «Інтера» незбалансовано звинувачують Кабмін у закритті лікарні в Павлограді: «Павлоградцы вышли на улицу чтобы «поблагодарить» Кабмин за то, что оставил их без медицинской помощи. Кто виноват и есть ли кому дело до здоровья украинцев». Ще в одному сюжеті — звинувачення в завищеній вартості біометричних паспортів, побудовані переважно на журналістських оцінках і некоректних узагальненнях: «В Европу — не по-европейски. Стоимость биометрических паспортов, которые в Украине стали выдавать на прошлой неделе, изрядно завышена. Кто накручивает цену?.. Эксперты уверяют — слишком дорого».

21 січня — сюжет про донецького співробітника ДАІ, який звинувачує МВС у хабарництві з імітацією балансу думок і з журналістськими оцінками: «О ком забыла украинская власть? Это история о больших деньгах и коррупции в силовых органах… Захватили террористы, а Украина — попросту отвернулась… А о людях попросту забыли… Ну а о коррупции в своих рядах, нет, не слышали… И хочется верить, что там его примут — не требуя взяток, а будут изучать только факты». Знову сюжет про контракт «Укрінтеренерго», без балансу думок і з припущеннями та оцінками журналіста: «Один из главных вопросов — почему в день подписания скандальных контрактов именно премьер разрешил продажу электроэнергии любым субъектам хозяйствования. Не мог не знать о контрактах и секретарь СНБО Турчинов. Так как решение о необходимости импорта электроэнергии принимали на заседании Совета Нацбезопасности… И с премьера Яценюка тоже спросят». Сюжет про зміни єдиних соцвнесків, повністю побудований на висновках і оцінках журналістів: «Реформа или профанация?... Принята, казалось бы, революционная норма… Премьер довольно заявляет… Дело в том, что соответствовать критериям для такого налога — чрезвычайно сложноПолучается реформа — на руку прежде всего тем, кто платил в «конвертах»… но потом в Кабмине испугались — и уже едва ли не в зале парламента все переверсталиПо сути реформа системы единого соцвзноса в ее нынешнем виде — осталась только на уровне заявлений». Звинувачення Держіпотеки лише оцінками журналіста: «Государственное ипотечное учреждение снова пытается отобрать деньги у одного из украинских банков. Дело давно разбирается в суде. Сегодня собирались уже три раза. ГИУ повесило на банк долг». Йдеться про банк «Надра», який належить Фірташу.

22 січня в сюжеті про нелегальний видобуток бурштину в Рівненській області — оцінки й висновки журналістки: «Так или иначе, но похоже, ни в области, ни в правительстве никто всерьез решать янтарный вопрос не собирается. Так что пока одни набивают карманы, а другие уничтожают полесские леса, нам остается только наблюдать как уплывают деньги из госбюджета. Такая вот реформа». Ще один матеріал — незбалансовано про заяви Асоціації малих міст України: «И еще о реформах, вернее о том, что правительство так называет».

Друга група матеріалів з ознаками замовності на «Інтері» присвячена незбалансованій критиці дій структур Коломойського: «Укрнафти», «Міжнародних авіаліній України». У всіх них — грубо порушено стандарт балансу думок — слово обвинуваченій стороні не надається, натомість журналісти подають власні висновки й оцінки на кшталт: «“Укрнафта” и все что скрывается за ее ширмой, станет настоящим испытанием для высших чиновников Кабинета министров. Испытанием на жадность. Прежняя власть ее не выдержала. Хватит ли нынешнему Кабинету министров инстинкта выживания и не подавиться золотыми батонами от реальных распорядителей “Укрнафты” — за этим процессом наблюдают не только в Украине, но и за рубежом».

Крім того, у випусках «Інтера» постійним коментатором різних політичних подій є співвласник каналу Сергій Льовочкін. Причому в незрозумілій якості — він не є повноцінним учасником коментованих подій і не може бути авторитетним експертом у них. Так, 20 січня Льовочкін коментує загальну ситуацію в американському політикумі («Сейчас в США находится народный депутат Украины и основатель Фонда “Новая Украина” Сергей Левочкин. Он встречался и с республиканцами и с демократами. Разговор шел, естественно, об Украине, и вот что он сказал»). 21 січня Льовочкін коментує звернення американського президента Обами до Конгресу («В Вашингтон выступление Обамы слушал и народный депутат основатель института “Новая Украина”, Сергей Левочкин и вот что он сказал»). 23 січня Львочкін коментує події в Давосі («Чуть позже, уже в кулуарах Давосского форума, о необходимости реформ говорили и другие политики…»).

«Інтер» невиправдано до контексту часто надає слово «опозиціонеру» Олександру Вілкулу: 20 січня той (єдиний) коментує зустріч українських депутатів із грузинськими, 22 січня коментує мітинг працівників «Південмашу» (підводка до коментаря така: «О проблеме зарплат на “Южмаше” знают на государственном уровне. Немедленно разобраться в ситуации требуют народные депутаты. И не исключают, что предприятие хотят намеренно обанкротить»).

«Інтер» невиправдано надає слово Наталі Королевській: 21 січня та незбалансовано коментує виклик до Генпрокуратури, 23 січня — процедуру перепусток в зоні АТО (підводка до коментаря така: «За ситуацией на блокпостах в Донецкой области следили сегодня и нардепы»).

Крім того, 19 січня у випуску «Інтера» безпідставно надається слово «радикалу» Олегу Ляшку. Ця «новина» звучить так: «А вот о том, что происходило на Евромайдане ровно год назад, во время трагических событий на Грушевского — сегодня вспоминал радикал Олег Ляшко. Он побывал в памятных местах, связанных с Революцией достоинства». 21 січня «Інтер» незбалансовано надає слово Андрію Портнову. 22 січня повідомляє про те, що нардеп Сергій Каплін став представником неназваних профспілок у парламенті.

На «Україні», крім «протокольних» інформацій про дії високопосадовців, — велика кількість (по 1-2 на випуск, загалом же — 9 за тиждень) матеріалів, що висвітлюють діяльність гуманітарного штабу Ахметова. (В умовах, коли останнього звинувачують у пособництві бойовикам, ці матеріали спрямовані на підкріплення «патріотичного» іміджу Ахметова.) Наприклад, у випуску 24 січня заява гуманітарного штабу Ахметова з приводу обстрілу Маріуполя виявилася важливішою за реакцію офіційних осіб.

Крім того, 21 січня «Україна» голослівно звинувачує криворізьких протестувальників: «При этом майдановцы подтверждают, что сотрудничают с местными криминальными авторитетами, в частности четырежды судимым Юрием Настусенко». Протести містян проти діяльності місцевої влади, що не змінилася з часів Януковича, журналісти «України» оцінюють словами «провокації», «радикали», «пытались захватить одно из предприятий “Метинвеста”». 22 січня — сюжет, у якому ахметівський концерн ДТЕК однобічно звинувачує Міненерго в припинення постачання вугілля на Придніпровську ТЕС.

Крім того «Україна» (як і «Інтер», хоча й менше) невиправдано надає трибуну опоблоківцям Олександру Вілкулу і Наталі Королевській.

Таблиця 2. Кількість матеріалів бізнесової тематики з ознаками замовності:

Канал

СІЧЕНЬ, 2015

Жовтень, 2014

Вересень, 2014

Липень, 2014

Травень, 2014

Березень, 2014

5-й канал

1

0

0

0

0

0

Перший національний

0

0

0

0

1

0

«1+1»

0

2

1

2

2

1

«Інтер»

0

1

0

3

3

0

СТБ

0

1

0

0

0

0

ICTV

0

4

1

0

1

3

«Україна»

0

2

1

6

0

0

На звітному тижні січня на більшості каналів матеріалів із проявами рекламного характеру не було взагалі. Єдиний подібний матеріал був в ефірі 5-го каналу 19 січня — сюжет про свято Водохреща в «Мамаєвій слободі» (а це суто комерційний комплекс, у якому платним є все — від входу до дозволу на фотозйомку).

Таблиця 3. Кількість матеріалів із порушеннями за основними лініями: позитивні, без балансу думок, матеріали про ВЛАДУ:

Канал

СІЧЕНЬ, 2015

Жовтень, 2014

Вересень, 2014

Липень, 2014

Травень, 2014

Березень, 2014

ICTV

11

14

9

6

3

6

«1+1»

9

12

8

7

1

7

«Україна»

8

11

8

4

1

9

Перший національний

7

10

7

8

4

15

«Інтер»

6

6

6

4

0

7

5-й канал

5

10

6

5

2

4

СТБ

3

9

6

6

0

4

У матеріалах із порушеннями стандартів, що можуть свідчити про ознаки замовності (цензури), канали порушують наступні стандарти:

Таблиця 4.1. Порушення стандарту БАЛАНСУ ДУМОК:

Канал

СІЧЕНЬ, 2015

Жовтень, 2014

Вересень, 2014

Липень, 2014

Травень, 2014

Березень, 2014

«Інтер»

33

65

16

31

14

19

«Україна»

22

48

17

12

9

11

ICTV

11

39

14

10

14

10

«1+1»

9

20

8

7

2

9

Перший національний

7

10

7

8

5

18

5-й канал

6

11

6

5

6

7

СТБ

4

12

6

8

2

4

 

Таблиця 4.2. Порушення стандарту ПОВНОТИ інформації:

Канал

СІЧЕНЬ, 2015

Жовтень, 2014

Вересень, 2014

Липень, 2014

Травень, 2014

Березень, 2014

«Інтер»

33

65

16

31

14

19

«Україна»

22

48

17

12

9

11

ICTV

12

39

14

10

14

10

«1+1»

9

21

8

7

2

9

Перший національний

7

10

7

8

5

18

5-й канал

6

11

6

5

6

7

СТБ

4

13

6

8

2

4

 

Таблиця 4.3. Порушення стандарту ВІДОКРЕМЛЕННЯ ФАКТІВ ВІД ДУМОК:

Канал

СІЧЕНЬ, 2015

Жовтень, 2014

Вересень, 2014

Липень, 2014

Травень, 2014

Березень, 2014

«Інтер»

33

63

16

30

14

17

«Україна»

22

47

17

12

9

8

ICTV

12

39

14

10

14

10

«1+1»

8

21

8

7

2

9

5-й канал

5

11

6

5

6

5

Перший націонаотний

4

5

5

5

5

15

СТБ

4

13

6

8

2

4

 

Таблиця 4.4. Порушення стандарту ДОСТОВІРНОСТІ подачі інформації:

Канал

СІЧЕНЬ, 2015

Жовтень, 2014

Вересень, 2014

Липень, 2014

Травень, 2014

Березень, 2014

«Інтер»

20

25

6

21

10

8

ICTV

4

11

4

2

2

1

«1+1»

3

8

1

1

0

0

«Україна»

3

9

1

2

3

3

Перший національний

2

0

0

1

1

4

5-й канал

2

1

0

0

0

1

СТБ

1

2

2

0

0

0

 

Таблиця 4.5. Порушення стандарту ТОЧНОСТІ подачі інформації:

Канал

СІЧЕНЬ, 2015

Жовтень, 2014

Вересень, 2014

Липень, 2014

Травень, 2014

Березень,2014

«Інтер»

6

5

0

9

2

1

5-й канал

1

1

0

0

0

0

«Україна»

1

1

0

0

1

0

Перший національний

0

0

0

0

0

1

«1+1»

0

1

0

1

0

0

СТБ

0

0

0

0

0

0

ICTV

0

0

0

0

0

0

 

2. Замовчання каналами суспільно важливої інформації у січні-2015:

На звітному тижні січня телеканалами не оприлюднювалися такі теми, факти й думки, озвучення яких було б невигідним для влади (дані за січень 2015 — це дані за тиждень з 19 по 24 січня, дані за жовтень 2014 — це дані за тиждень з по жовтня, за вересень — це дані за тиждень з 1 по 7 вересня, дані за липень — це дані за тиждень з 7 по 13 липня, дані за травень — з 5 по 11 травня, дані за березень — з 3 по 8 березня).

 

Таблиця 5. Загальна кількість замовчань важливих тем, думок, фактів або бекґраундів:

Канал

СІЧЕНЬ, 2015

Жовтень, 2014

Вересень, 2014

Липень, 2014

Травень, 2014

Березень, 2014

«Інтер»

93

69

113

181

254

319

5-й канал

92

78

131

168

263

368

«Україна»

86

74

127

179

253

338

ICTV

83

75

119

155

221

309

«1+1»

82

58

103

160

234

271

СТБ

81

73

100

167

238

319

Перший національний

74

72

117

158

240

317

 

Таблиця 6. Кількість замовчань каналами інформації про різноманітні масові акції протесту:

Канал

СІЧЕНЬ, 2015

Жовтень, 2014

Вересень, 2014

Липень, 2014

Травень, 2014

Березень, 2014

ICTV

6

10

9

13

2

30

5-й канал

6

9

11

13

2

40

«Україна»

6

8

13

14

3

41

СТБ

5

6

8

12

2

36

«1+1»

4

3

11

8

1

33

Перший національний

3

10

10

11

2

32

«Інтер»

2

6

5

13

3

32

 

Таблиця 7. Кількість замовчань каналами інформації, пов’язаної з наступом на свободу слова:

Канал

СІЧЕНЬ, 2015

Жовтень, 2014

Вересень, 2014

Липень, 2014

Травень, 2014

Березень, 2014

СТБ

4

3

1

5

17

20

ICTV

4

2

1

1

16

26

«Україна»

4

2

1

6

17

28

Перший національний

3

2

1

4

17

28

«1+1»

3

1

1

5

16

20

«Інтер»

3

2

1

5

17

24

5-й канал

3

2

1

5

17

29

Жоден із каналів не повідомляв про таке:

Московський офіс Ютьюб заблокував канал «ТСН» на вимогу сепаратистів (18 січня)

Таблиця 8. Кількість замовчань каналами інформації, пов’язаної з військовими та іншими злочинами російських окупантів та їхніх сателітів в Україні:

Канал

СІЧЕНЬ, 2015

Жовтень, 2014

Вересень, 2014

Липень, 2014

Травень, 2014

Березень, 2014

«Інтер»

63

35

56

91

182

92

5-й канал

58

37

62

79

199

100

«Україна»

55

34

54

88

194

86

ICTV

53

22

50

76

181

84

«1+1»

52

30

43

83

177

73

Перший національний

49

33

54

75

181

85

СТБ

48

35

40

80

173

80

Жоден із каналів не повідомляв про такі події з цієї тематики:

Від обстрілу бойовиками Попасної загинуло двоє мирних жителів (18 січня)

Комітет із захисту прав кримських татар просить ООН, Туреччину й Україну не допустити знищення народу (18 січня)

В Криму затримали кримського татарина за минулорічну зустріч Джемілєва на кордоні (19 січня)

РНБО: Український кордон перетнули 800 російських військових (20 січня)

За добу в Донецьку загинуло двоє мирних жителя, 11 поранено (20 січня)

В Дебальцевому при обстрілі загинуло 6 українських солдат (20 січня)

«Самооборона Криму» забрала собі гуманітарну допомогу для дитячої лікарні (20 січня)

Бойовики захопили 500 кв. км української території після підписання Мінських угод (21 січня)

За добу (до обстрілу зупинки) в Донецьку загинуло 10 мирних жителів, 20 поранено (22 січня)

В окупованому Свердловську Луганської області терористична влада заборонила викладання історії України в школах (22 січня)

В анексованому Криму незаконна влада заборонила подовжувати біженцям із Донбасу дозволи на перебування на території півострова (22 січня)

Ватажок донецьких бойовиків Захарченко має намір віддати наказ не брати полонених (23 січня)

У Росії заборонили 5 українських організацій (23 січня)

Блогер виклав у мережу відео, що насправді бойовикам не вдалося зібрати масовку на «парад полонених» у Донецьку (23 січня)

«Ощадбанк» отримав у 2014 році 8,5 млрд грн збитку від анексії Криму (23 січня)

Ватажок бойовиків Захарченко має намір забирати квартири і бізнеси у тих, хто виїхав із «ДНР» (23 січня)

Ватажок донецьких терористів Захарченко погрожує повномасштабною війною і захопленням усієї Донецької області (23 січня)

У селищі Миронівське поблизу Дебальцевого внаслідок обстрілу загинуло двоє мирних жителів (23 січня)

Росія готує провокацію, щоб створити привід для введення військ в Україну — штаб АТО (24 січня)

Європейські правозахисники повідомляють, що російська влада виганяє з Криму римо-католицьку церкву (24 січня)

Бойовики обстріляли в Дзержинську дитсадок (24 січня)

 

Таблиця 9: Заяви і дії міжнародної спільноти з приводу подій в Україні:

Канал

СІЧЕНЬ, 2015

Жовтень, 2014

Вересень, 2014

Липень, 2014

Травень, 2014

Березень, 2014

«Інтер»

23

12

28

26

51

152

«1+1»

22

9

26

23

44

118

5-й канал

22

12

33

24

45

179

СТБ

21

11

30

23

45

158

«Україна»

21

13

34

27

43

167

ICTV

20

12

35

22

43

153

Перший національний

19

12

29

24

39

156

Жоден із каналів не повідомляв про такі події цієї тематики:

В звіті ОБСЄ зазначено, що автобус під Волновахою обстріляно з території, зайнятої бойовиками (18 січня)

Російський МЗС перебрехав звіт ОБСЄ і звинуватив у теракті під Волновахою Україну (18 січня)

У 13 країнах світу відбулися марші солідарності з Україною (18 січня)

У Москві кілька десятків людей вийшли на акцію солідарності з Україною, російська влада крім поліції виставила проти них «антимайданівців» (18 січня)

Пентагон оголосив російську агресію загрозою європейській безпеці (20 січня)

Генсек НАТО закликав Росію вивести свої війська з України (21 січня)

ОБСЄ: Обстріл Дебальцевого вівся з боку підконтрольної бойовикам території (21 січня)

За час конфлікту на Донбасі загинуло вже понад 5 тисяч людей — ОБСЄ (22 січня)

Кількість біженців в Україні зросла до 850 тисяч людей — ООН (22 січня)

В ОБСЄ назвали неприйнятним допит українських військовополонених журналістами Lifenews (22 січня)

В МЗС Польщі здивовані «нервовою реакцією» росіян на ремарку по Аушвіцу й українцях (22 січня)

Прем’єр Туреччини каже, що його країна не визнає анексії Криму (22 січня)

Amnesty International: Обстріл зупинки в Донецьку є порушенням законів війни (23 січня)

Наступ бойовиків на Донбасі підтримують російські війська — генсек НАТО (24 січня)

Інші прикметні теми, замовчані всіма каналами:

Український МВС заявив ОБСЄ, що недостатня наполегливість її місії на Донбасі дає змогу бойовикам безкарно порушувати «режим тиші» (19 січня)

Майже 90% громадян виступають за збереження Донбасу в складі України — соцопитування Фонду «Демініціативи» (22 січня)

 

Примітка: за січень 2015 — дані за тиждень з 19 по 24 січня, за жовтень 2014 — дані за тиждень з 6 по 11 жовтня, за вересень — дані за тиждень з 1 по 7 вересня, за липень — дані  за тиждень з 7 по 13 липня, за травень — дані за тиждень з 5 по 11 травня, за березень — дані за тиждень з 3 по 8 березень.

Моніторинг дотримання професійних стандартів у роботі інформаційних служб українських телеканалів здійснюється громадською організацією «Телекритика» за підтримки «Інтерньюз Нетворк». Метою моніторингу є підвищення рівня медіаграмотності українського суспільства, стимулювання медіа до відповідальності, дотримання журналістських стандартів та підвищення якості медійного продукту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Скрін-шот podrobnosti.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6818
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду