«Зеонбуд» продовжує рекомендувати тюнери Strong і «Ромсат», а інші називає нелегальними

«Зеонбуд» продовжує рекомендувати тюнери Strong і «Ромсат», а інші називає нелегальними

23 Жовтня 2014
3546
23 Жовтня 2014
14:37

«Зеонбуд» продовжує рекомендувати тюнери Strong і «Ромсат», а інші називає нелегальними

3546
«Зеонбуд» продовжує рекомендувати тюнери Strong і «Ромсат», а інші називає нелегальними
«Зеонбуд» продовжує рекомендувати тюнери Strong і «Ромсат», а інші називає нелегальними

Провайдер чотирьох загальнонаціональних мультиплексів МХ-1, -2, -3, -5 - компанія «Зеонбуд» - заявляє, що в Україну з Росії почали надходити «нелегальні цифрові приймачі». Відповідне повідомлення поширила прес-служба компанії.

 

У «Зеонбуді» заявляють, що «ці приймачі не сертифіковані на території України, завезені в країну нелегально, а також не перевірена їхня робото здатність і сумісність із цифровою телемережею Т2». Крім того, за повідомленням компанії, є ризик, що «більшість таких приймачів при черговому оновленні програмного забезпечення не зможуть приймати цифровий сигнал».

 

Також «Зеонбуд» заявляє, що в цифровій телемережі планується трансляція додаткового пакету з 20 світових телеканалів і надання додаткових сервісів, які не зможуть приймати «нелегальні приймачі».

 

До «нелегальних приймачів» «Зеонбуд» зараховує ті, в меню яких і в інструкції з користування відсутня українська мова, на них немає знаків сертифікації в Україні і вказівки на відповідність національним стандартам, у користувацькому меню немає країни Україна, а інформація з гарантійного обслуговування адресується мешканцям Росії.

 

«Перелік моделей цифрових приймачів, які протестовані в цифровій мережі на якість, сумісність і працездатність, указаний на офіційному сайті компанії "Зеонбуд"», - йдеться в повідомленні. На сайті «Зеонбуду», у свою чергу, вказано тюнери та CAM-модулі, які постачають компанії Strong і «Ромсат».

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з приводу застережень компанії «Зеонбуд» щодо нелегальних тюнерів.

 

Раніше член Нацради Олег Черниш заявив, що компанія «Зеонбуд» намагається «зберегти монопольно високі ціни на сет-топ-бокси двох компаній, які постачаються в Україну». Так він прокоментував тимчасове відновлення на два дні кодування всіх телеканалів у мережі «Зеонбуду».

 

У розмові з «Детектор медіаю», Олег Черниш пов'язав повторне закодування «Зеонбудом» сигналу телеканалів із появою на ринку дешевих сет-топ-боксів ціною 310-350 грн, які приймають відкритий цифровий сигнал стандарту DVB-T2. «Моє припущення - ці дії "Зеонбуду" спрямовані на те, щоб не пускати інших продавців сет-топ-боксів на ринок і підтримати монополію на дорогі телетюнери. Це прозорий натяк "Зеонбуду" для продавців техніки, що вони можуть у будь-який момент вмикати і вимикати кодування», - припустив пан Черниш.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3546
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду