detector.media
23.10.2014 14:37
«Зеонбуд» продовжує рекомендувати тюнери Strong і «Ромсат», а інші називає нелегальними
«Зеонбуд» продовжує рекомендувати тюнери Strong і «Ромсат», а інші називає нелегальними

Провайдер чотирьох загальнонаціональних мультиплексів МХ-1, -2, -3, -5 - компанія «Зеонбуд» - заявляє, що в Україну з Росії почали надходити «нелегальні цифрові приймачі». Відповідне повідомлення поширила прес-служба компанії.

 

У «Зеонбуді» заявляють, що «ці приймачі не сертифіковані на території України, завезені в країну нелегально, а також не перевірена їхня робото здатність і сумісність із цифровою телемережею Т2». Крім того, за повідомленням компанії, є ризик, що «більшість таких приймачів при черговому оновленні програмного забезпечення не зможуть приймати цифровий сигнал».

 

Також «Зеонбуд» заявляє, що в цифровій телемережі планується трансляція додаткового пакету з 20 світових телеканалів і надання додаткових сервісів, які не зможуть приймати «нелегальні приймачі».

 

До «нелегальних приймачів» «Зеонбуд» зараховує ті, в меню яких і в інструкції з користування відсутня українська мова, на них немає знаків сертифікації в Україні і вказівки на відповідність національним стандартам, у користувацькому меню немає країни Україна, а інформація з гарантійного обслуговування адресується мешканцям Росії.

 

«Перелік моделей цифрових приймачів, які протестовані в цифровій мережі на якість, сумісність і працездатність, указаний на офіційному сайті компанії "Зеонбуд"», - йдеться в повідомленні. На сайті «Зеонбуду», у свою чергу, вказано тюнери та CAM-модулі, які постачають компанії Strong і «Ромсат».

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з приводу застережень компанії «Зеонбуд» щодо нелегальних тюнерів.

 

Раніше член Нацради Олег Черниш заявив, що компанія «Зеонбуд» намагається «зберегти монопольно високі ціни на сет-топ-бокси двох компаній, які постачаються в Україну». Так він прокоментував тимчасове відновлення на два дні кодування всіх телеканалів у мережі «Зеонбуду».

 

У розмові з «Детектор медіаю», Олег Черниш пов'язав повторне закодування «Зеонбудом» сигналу телеканалів із появою на ринку дешевих сет-топ-боксів ціною 310-350 грн, які приймають відкритий цифровий сигнал стандарту DVB-T2. «Моє припущення - ці дії "Зеонбуду" спрямовані на те, щоб не пускати інших продавців сет-топ-боксів на ринок і підтримати монополію на дорогі телетюнери. Це прозорий натяк "Зеонбуду" для продавців техніки, що вони можуть у будь-який момент вмикати і вимикати кодування», - припустив пан Черниш.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY