Документальний цикл Ігоря Кобрина «Україна. У пошуках себе» вийде на «Україні» 31 жовтня

Документальний цикл Ігоря Кобрина «Україна. У пошуках себе» вийде на «Україні» 31 жовтня

14 Жовтня 2014
5474
14 Жовтня 2014
15:44

Документальний цикл Ігоря Кобрина «Україна. У пошуках себе» вийде на «Україні» 31 жовтня

5474
Документальний цикл Ігоря Кобрина «Україна. У пошуках себе» вийде на «Україні» 31 жовтня
Документальний цикл Ігоря Кобрина «Україна. У пошуках себе» вийде на «Україні» 31 жовтня

Прем'єра документального авторського циклу «Україна. У пошуках себе» відомого режисера-документаліста Ігоря Кобрина відбудеться на телеканалі «Україна» 31 жовтня о 23:30. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Цикл складається із чотирьох фільмів. 31 жовтня в ефірі каналу вийдуть перші дві стрічки - «Розколота колиска» та «Біла пляма».

 

«Масштабний авторський проект Ігоря Кобрина - це перший телевізійний документальний цикл, який дає цілісне розуміння глибинних історичних процесів, які лягли в основу формування держави України з XIII і до початку XX століття», - анонсують на каналі.

 

Авторський цикл складається з чотирьох серій, які описують окремі переломні етапи в історії України на шляху до європейського цивілізаційного вибору. Кожен період супроводжувався подіями, в результаті яких шляхи Європи і України розходилися в різні сторони, а Україна практично розпадалася на частини, йдеться в повідомленні каналу.

 

Перша серія циклу «Розколота колиска» розповість про розкол Київської Русі та утворення двох нових держав - Литовсько-Руської і Московської. Другий фільм «Біла пляма» розкаже, як розвивалися ці країни в ХV столітті.

 

У третьому фільмі «Козацька держава» глядачі дізнаються історію створення Речі Посполитої, а також причини її розпаду. Останню серія циклу «Околиця цивілізації» присвячено історії формування першої української держави в 1918 році.

 

«Історія імперій завжди відрізняється від історії її окремих частин. Історичний шлях східних слов'ян - це безперервна боротьба двох цивілізаційних виборів. З нашими східними сусідами ми розійшлися в XIII столітті, і відтоді поняття "народ", "держава", "нація" формувалися в абсолютно різних умовах. Чому так вийшло? Відповіді - в циклі "Україна. У пошуках себе"», - коментує документальний цикл режисер Ігор Кобрин.

 

Документальний цикл Ігоря Кобрина спробує дати відповіді на запитання: чи є в історичному минулому України те, що обумовило останні події, що відбуваються в країні; чи можна передбачити подальший розвиток ситуації на підставі уроків минулого; наскільки погляд в глибину століть допоможе українцям зрозуміти себе і один одного, свої історичні корені і свої взаємини з сусідами.

 

Нагадаємо, рік тому на каналі «Україна» оголосили, що Ігор Кобрин знімає для них великий документальний проект під робочою назвою «Історія України», вихід якого в ефір планується на осінь 2014 року. Повідомлялося, що в циклі не планується реконструкцій - творці проекту використають інші оригінальні творчі рішення. Планувалося, що вихід документального фільму супроводжуватиме пост-ток-шоу з обговоренням побаченого.

 

Раніше Ігор Кобрін зняв для каналу «Україна» резонансний п'ятисерійний документальний фільм «1941. Заборонена правда» про протистояння СРСР та Німеччини, який вийшов в ефір на початку 2013 року.

 

Довідка:

Ігор Кобрин - відомий український режисер-документаліст. Він є засновником і директором студії «Телекон». Лауреат міжнародних кінофестивалів у Чикаго і Х'юстон (США), Югославії. У 2008 році йому присвоєно звання «Заслужений діяч мистецтв України» - за вагомий особистий внесок у вшанування пам'яті жертв геноциду Українського народу, подвижницьку діяльність, спрямовану на висвітлення правди про Голодомор.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5474
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду