detector.media
14.10.2014 15:44
Документальний цикл Ігоря Кобрина «Україна. У пошуках себе» вийде на «Україні» 31 жовтня
Документальний цикл Ігоря Кобрина «Україна. У пошуках себе» вийде на «Україні» 31 жовтня

Прем'єра документального авторського циклу «Україна. У пошуках себе» відомого режисера-документаліста Ігоря Кобрина відбудеться на телеканалі «Україна» 31 жовтня о 23:30. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Цикл складається із чотирьох фільмів. 31 жовтня в ефірі каналу вийдуть перші дві стрічки - «Розколота колиска» та «Біла пляма».

 

«Масштабний авторський проект Ігоря Кобрина - це перший телевізійний документальний цикл, який дає цілісне розуміння глибинних історичних процесів, які лягли в основу формування держави України з XIII і до початку XX століття», - анонсують на каналі.

 

Авторський цикл складається з чотирьох серій, які описують окремі переломні етапи в історії України на шляху до європейського цивілізаційного вибору. Кожен період супроводжувався подіями, в результаті яких шляхи Європи і України розходилися в різні сторони, а Україна практично розпадалася на частини, йдеться в повідомленні каналу.

 

Перша серія циклу «Розколота колиска» розповість про розкол Київської Русі та утворення двох нових держав - Литовсько-Руської і Московської. Другий фільм «Біла пляма» розкаже, як розвивалися ці країни в ХV столітті.

 

У третьому фільмі «Козацька держава» глядачі дізнаються історію створення Речі Посполитої, а також причини її розпаду. Останню серія циклу «Околиця цивілізації» присвячено історії формування першої української держави в 1918 році.

 

«Історія імперій завжди відрізняється від історії її окремих частин. Історичний шлях східних слов'ян - це безперервна боротьба двох цивілізаційних виборів. З нашими східними сусідами ми розійшлися в XIII столітті, і відтоді поняття "народ", "держава", "нація" формувалися в абсолютно різних умовах. Чому так вийшло? Відповіді - в циклі "Україна. У пошуках себе"», - коментує документальний цикл режисер Ігор Кобрин.

 

Документальний цикл Ігоря Кобрина спробує дати відповіді на запитання: чи є в історичному минулому України те, що обумовило останні події, що відбуваються в країні; чи можна передбачити подальший розвиток ситуації на підставі уроків минулого; наскільки погляд в глибину століть допоможе українцям зрозуміти себе і один одного, свої історичні корені і свої взаємини з сусідами.

 

Нагадаємо, рік тому на каналі «Україна» оголосили, що Ігор Кобрин знімає для них великий документальний проект під робочою назвою «Історія України», вихід якого в ефір планується на осінь 2014 року. Повідомлялося, що в циклі не планується реконструкцій - творці проекту використають інші оригінальні творчі рішення. Планувалося, що вихід документального фільму супроводжуватиме пост-ток-шоу з обговоренням побаченого.

 

Раніше Ігор Кобрін зняв для каналу «Україна» резонансний п'ятисерійний документальний фільм «1941. Заборонена правда» про протистояння СРСР та Німеччини, який вийшов в ефір на початку 2013 року.

 

Довідка:

Ігор Кобрин - відомий український режисер-документаліст. Він є засновником і директором студії «Телекон». Лауреат міжнародних кінофестивалів у Чикаго і Х'юстон (США), Югославії. У 2008 році йому присвоєно звання «Заслужений діяч мистецтв України» - за вагомий особистий внесок у вшанування пам'яті жертв геноциду Українського народу, подвижницьку діяльність, спрямовану на висвітлення правди про Голодомор.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY