Документальний цикл Ігоря Кобрина «Україна. У пошуках себе» вийде на каналі «Україна» в жовтні

Документальний цикл Ігоря Кобрина «Україна. У пошуках себе» вийде на каналі «Україна» в жовтні

29 Серпня 2014
8455
29 Серпня 2014
19:58

Документальний цикл Ігоря Кобрина «Україна. У пошуках себе» вийде на каналі «Україна» в жовтні

8455
Документальний цикл Ігоря Кобрина «Україна. У пошуках себе» вийде на каналі «Україна» в жовтні
Документальний цикл Ігоря Кобрина «Україна. У пошуках себе» вийде на каналі «Україна» в жовтні

У жовтні в ефірі телеканалу «Україна» відбудеться прем'єра авторського документального циклу «Україна. У пошуках себе», створеного відомим режисером-документалістом Ігорем Кобриним. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Рік тому на каналі «Україна» оголосили, що Ігор Кобрин знімає для них великий документальний проект під робочою назвою «Історія України», вихід якого в ефір планується на осінь 2014 року.

 

Масштабний документальний проект розповість про глибинні історичні процеси, які вплинули на саму основу формування державності України, та охоплює період, починаючи з XIII і до початку XX століття. «Період історії від розпаду Київської Русі до 1918 року все ще повний міфів і недомовок, при цьому, з точки зору творців фільму, незалежна країна не може існувати на тлі «прогалин» у власній історії. У документальному циклі «Україна. У пошуках себе» описані чотири переломні історичні етапи, які стали тими трагічними обставинами, коли Україна втрачала Європу, а Європа втрачала Україну, і, врешті-решт - наша країна розпадалася на частини», - повідомляє прес-служба.

 

Кількість серій, хронометраж циклу та інші подробиці канал «Україна» поки не повідомляє. Раніше повідомлялося, що готується декілька епізодів тривалістю до однієї години кожен. Було відомо, що у фільмі не планується реконструкцій - творці проекту використають інші оригінальні творчі рішення. Вихід документального фільму супроводжуватиме пост-ток-шоу з обговоренням побаченого.

 

«Ми з нашими східними сусідами розійшлися в XIII столітті, і поняття «народ», «держава», «нація» формувалися в абсолютно різних цивілізаційних умовах. В XVII столітті ми знову зійшлися і практично не впізнали один одного. Чому з однієї колиски Київської Русі вийшли такі різні діти? Тому що умови дорослішання були абсолютно різними. Історія східних слов'ян - це безперервна боротьба двох цивілізаційних виборів, і, волею доль, історія Південно-Західної Русі - це рух до європейської ідеї», - каже Ігор Кобрин, автор і режисер документального проекту «Україна. У пошуках себе».

 

Директор каналу «Україна» Марина Миргородська наголошує, що зараз держава Україна знаходиться на історичному повороті, і від того, як усе складеться далі - залежить доля цілої нації. «Але історія також пам'ятає безліч моментів, коли перед українським народом стояли непрості виклики. Своєчасний і актуальний проект «Україна. У пошуках себе» досліджує основоположні, «переломні» події в історичному минулому нашої країни. Завдяки йому глядачі дізнаються, чи можливо, використовуючи досвід наших предків, знайти відповіді на найактуальніші питання сьогодення», - пояснює вона задум циклу.

 

Документальний цикл Ігоря Кобрина спробує дати відповіді на запитання: чи є в історичному минулому України те, що обумовило останні події, що відбуваються в країні; чи можна передбачити подальший розвиток ситуації на підставі уроків минулого; наскільки погляд в глибину століть допоможе українцям зрозуміти себе і один одного, свої історичні корені і свої взаємини з сусідами.

 

Нагадаємо, раніше Ігор Кобрін зняв для каналу «Україна» резонансний п'ятисерійний документальний фільм «1941. Заборонена правда» про протистояння СРСР та Німеччини, який вийшов в ефір на початку 2013 року.

 

Довідка:

Ігор Кобрин - відомий український режисер-документаліст. Він є засновником і директором студії «Телекон». Лауреат міжнародних кінофестивалів у Чикаго і Х'юстон (США), Югославії. У 2008 році йому присвоєно звання «Заслужений діяч мистецтв України» - за вагомий особистий внесок у вшанування пам'яті жертв геноциду Українського народу, подвижницьку діяльність, спрямовану на висвітлення правди про Голодомор.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8455
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду