Нацрада призначила повторну перевірку провайдера МХ-6 ТРК «Етер»

Нацрада призначила повторну перевірку провайдера МХ-6 ТРК «Етер»

9 Жовтня 2014
4948
9 Жовтня 2014
18:06

Нацрада призначила повторну перевірку провайдера МХ-6 ТРК «Етер»

4948
Нацрада призначила повторну перевірку провайдера МХ-6 ТРК «Етер»
Нацрада призначила повторну перевірку провайдера МХ-6 ТРК «Етер»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила додаткову позапланову перевірку провайдера загальнонаціонального мультиплексу МХ-6 стандарту DVB-H (цифрове мобільне телебачення) та експериментального цифрового мультиплексу стандарту DVB-H на 49 ТВК у Києві - ТОВ «ТРК "Етер"».

 

Нацрада вже провела перевірки компанії за двома ліцензіями і встановила, що в МХ-6 транслюються фактично два канали - «Плюсплюс» і «Київ» (при ресурсі мережі - 9 каналів), а в експериментальному київському мультиплексі - жодного (за ліцензією має бути три), кількість домогосподарств фактично становить 0, відомості про органи управління не відповідають даним, зазначеним у ліцензії, тому що генеральним директором фактично є Тетяна Сібілєва замість Олександра Ільющенка.

 

Слід зауважити, що на 49 ТВК у Києві в цифровому ефірі мовить мультиплекс МХ-3 - ця частота увійшла до ліцензії компанії «Зеонбуд», хоча також входить до ліцензії «Етеру» на експериментальне цифрове мовлення.

 

Керівництво ТРК «Етер» у своїх поясненнях до матеріалів перевірки заявило, що вона була проведена з порушенням низки норм законодавства. Зокрема, посилаючись на ст. 31 закону «Про державний бюджет України на 2014 рік», компанія вважає протиправним призначення та проведення перевірки без відповідного дозволу Кабінету Міністрів України або заявки суб'єкта господарювання щодо його перевірки. Компанія стверджує, що її неналежним чином поінформували про проведення перевірки, а отже вона не могла до неї підготуватися. Також в «Етері» вважають, що предметом позапланової перевірки мала бути можливість доступу до головної станції з метою здійснення моніторингу, а не повна перевірка діяльності.

 

«Ми погоджуємося з попередніми висновками по деяких питаннях, але хотіли б розуміти, як їх правильно виправити, і що саме треба виправляти. З проекту рішення нам незрозуміло, які саме порушення треба виправити», - сказав на засіданні Нацради представник ТРК «Етер» Андрій Панченко.

 

Заступник голови Нацради Григорій Шверк запропонував провести додаткову перевірку виконання компанією вимог чинного законодавства та умов ліцензій, зважаючи на зауваження щодо обставин проведення перевірки.

 

Члени Нацради підтримали його пропозицію і призначили додаткову перевірку.

 

Нагадаємо, раніше Нацрада призначила позапланову перевірку ТРК «Етер» 4 вересня.

 

Як відомо, ТРК «Етер» отримала ліцензію провайдера програмної послуги загальнонаціонального цифрового мультиплексу МХ-6 26 листопада 2008 року в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. До цього, 16 січня 2008 року, ТРК «Етер» отримала ліцензію провайдера експериментальної багатоканальної телемережі з використанням 49 ТВК у Києві (стандарт DVB-H) - у цьому конкурсі брала участь і компанія «Астеліт» (мобільний оператор life), але зняла свою кандидатуру.

 

ТРК «Етер» була пов'язана з холдингом СКМ Ріната Ахметова. Про це свідчили щонайменше два фактори: Олександр Ільющенко паралельно був директором телекомунікаційної компанії «ММДС Україна», яка належала СКМ. Крім того, обидві компанії (ММДС і «Етер») мали одну й ту саму юридичну адресу. Також «Етер» планувала запускати спільний проект з «Астелітом», співвласником якого теж є СКМ. До речі, колишній технічний директор компанії «Етер» Віктор Галич став директором компанії «Зеонбуд» - провайдера мультиплексів МХ-1, -2, -2, -5.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4948
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду